Sunrise Avenue: Out of Style – ”Sunrise Avenue on uudistunut, mutta Samu Haber on jämähtänyt paikoilleen”

”Sunrise Avenue on uransa alkumetreiltä asti henkilöitynyt vahvasti solisti Haberiin. Siksi onkin katastrofaalista, että Out of Stylen keskinkertaisuus menee nimenomaan keulakuvan monotonisen laulun piikkiin”, kirjoittaa Jussi Saarinen arviossaan.

Teksti: Jussi Saarinen, kuva: Ville Juurikkala

Sunrise Avenue: Out of Style
Universal

Sunrise Avenue on uudistunut, mutta Samu Haber on jämähtänyt paikoilleen.

Sunrise Avenue on uransa alkumetreiltä asti henkilöitynyt vahvasti Samu Haberiin. Piti siitä tai ei, hänen nasaali honotuksensa on bändin tavaramerkki. Siksi onkin katastrofaalista, että Out of Stylen keskinkertaisuus menee nimenomaan keulakuvan monotonisen laulun piikkiin.

Itse biisit kimmeltävät kirkkaimpina kuin koskaan aiemmin. Tuottaja-Jukat Immonen & Backlund puhaltavat ahtaaseen poprock-karsinaan sopivasti uutta ilmaa. Esimerkiksi Somebody Help Me keinuu utuisen pianoriffin ja triphopmaisten rumpujen varassa, ja Kiss Goodbyen Mumford & Sons -tyyliset banjot tuovat mukanaan raikkaan säväyksen. Jämäkimmät pop-koukut löytyvät Hollywood Hills -avausraidalta.

Laulun ohella toiseksi levyn riippakiveksi osoittautuu kuluneilla kielikuvilla väritetty naiivi ihmissuhdelyriikka. Kontrasti kornien sanoitusten ja maukkaan tuotannon välillä vain pahentaa tilannetta. ”I couldn’t get them / cause I’m out of style”, Haber laulaa Sex & Cigarettes -biisissä – ja osuu asian ytimeen.