The Heartburns – Fixin’ to Die

Ihan hirmuinen pnuk-meininki!

Tätä on kaivattu: hyvää kotimaista vanhan koulun punk-bändiä, jossa kuuluu New York Dollsin, The Dictatorsin, The Heartbreakersin ja Sex Pistolsin perinne, mutta samalla jotain omaa ja sisäistynyttä käsitystä meiningin ominaispiirteistä.

Toisella levyllään alun perin turkulainen, nyttemmin helsinkiläinen The Heartburns on ihan parasta punkrockia tällä hetkellä. Kuunteluohjeeksi kelpaa bändin kansivihosta löytyvä motto: ”In a world like this there’s two ways to go: depressed or retarded.”

Soitto on nopeaa ja tiukkaa, on hienoja melodioita, upeita kitarariffejä ja hoilotuskertsejä, eikä biisejä hieromalla turhaan pidennetä. Tämä kymmenen biisin aarrearkku kuulostaa vähän kuin nopeutetulta The Saintsilta. Biisit alkavat ennen kuin edellinen ehtii loppua, mutta ne eroavat silti tarpeeksi toisistaan.

Komeiden melodisten palojen, kuten You’re a Diseasen, Help Me Make It Through the Nightin, Stay Awayn ja A Bomb in My Headin, sekaan on ripoteltu tylyjä headbanger-rypistyksiä tyyliin I Need Glue ja Toilet Boy. Hieno juttu, mutta toisenkin 18 minuutin pläjäyksen olisi kernaasti kuunnellut samaan syssyyn.