Beyoncé teki videon YK:n yleiskokouksen kokoussalissa, tuotto humanitaariselle työlle

Vuonna 2003 erästä bagdadilaista hotellia vastaan tehtiin pommi-isku. Kaksi vuotta myöhemmin sama päivä julistettiin YK:n humanitaarisen avun päiväksi. Tänä vuonna päivää juhlittiin maailmanlaajuisen kampanjan voimin.

Kuva: Sony Music

Beyoncé ei tyytynyt vain seuraamaan vierestä toinen toistaan pahempien uutisotsikoiden kirkuessa hirmuteoista ympäri planeettaa, kertoo YK:n tiedotuskeskus. Laulaja lähti yhdessä laulunkirjoittaja Diane Warrenin kanssa kampanjaan, jolla tuetaan humanitaarista avustustyötä.

I Was Here -video kuvattiin yleisön silmien edessä YK:n yleiskokouksen tiloissa New Yorkissa ja julkaistiin kansainvälisesti humanitaarisen avun päivänä 19. elokuuta. Tuolloin myös käynnistettiin suunnaton kampanja, jolla kerättiin rahaa ja huomiota, mutta myös kannustettiin ihmisiä tekemään oma ”humanitaarinen tekonsa” ja jättämään merkkinsä kartalle. Aikaansaannokset ovat luonnollisesti nähtävissä kampanjan nettisivulla: http://www.whd-iwashere.org/

Vaikka varsinainen teemapäivä meni jo, avustustyö ei lopu siihen. Sitä tehdään joka päivä. Siinä itse kullekin pureskeltavaa samalla, kun tsekkaamme Beyoncén hurjan komean ja koskettavan musiikkitallenteen: