Dave Mustaine selitteli kohua nostattaneita puheitaan ”natsi-Amerikasta”

Pomminvarma resepti: sano lavalla jotain typerää, puolustaudu heittäytymällä ”kiistanalaiseksi hahmoksi” ja leiki henkevää ajattelijaa. Ainakin näin Dave Mustaine tilanteen järkeilee.

Kuva: Nelly Tatti

Megadeth-laulaja Dave Mustaine on selitellyt taannoisia lavapuheitaan siitä, kuinka ”Barack Obama on lavastanut” Yhdysvalloissa viime aikoina tapahtuneita väkivallantekoja ja miten Yhdysvallat on muuttumassa ”natsi-Amerikaksi”. Oikeistolaisena pidetylle toimittajalle Alex Jonesille antamassaan haastattelussa Mustaine melkein lipsauttaa anteeksipyynnön, mutta enimmäkseen hän selvittää, että kyllä sitä niissä puheissa oli asiaakin.

”Lavalla tulee oltua joskus vähemmän kaunopuheinen kuin ehkä tulisi olla”, Mustaine toteaa haastattelussa ja lisää:

”Olen aina ollut kiistanalainen hahmo. Olen poliittinen lauluntekijä. Mutta en ole halunnut satuttaa maanmiehiäni.”

Haastattelussa Jones ja Mustaine pohtivat heinäkuista Batman-elokuvan ensi-illassa Coloradon Aurorassa tapahtunutta ampumavälikohtausta ja elokuun alussa Sikh-temppeliin tehtyä hyökkäystä sellaiseen tyyliin, että kyllä niissä saattaa jotain demokraattien konnailua olla, ja ainakin asia pitää tutkia perin pohjin. Samaan aikaan TMZ-sivuston haastattelema Coloradon välikohtauksen uhri on soimannut Mustainea tämän puheista.

”Salaliittoja maalaavat haluavat vain huomiota”, murhenäytelmässä haavoittunut Carli Richards sanoo.

Lue aiheesta lisää ja kuuntele Mustainen haastattelu Classic Rockin sivuilla.