Eevil Stöö ja Koksu Koo odotetusti Rumban listan kärkeen

Omaehtoinen rap-taiteilija peittosi tällä kertaa Emeli Sandén ja ysäripopin.

Teksti: Markus Hilden, kuva: Monsp.

Eevil Stöön ja Koksu Koon Fuck Vivaldi hyödynsi odotetusti kesän hiljaisen viikon ja debytoi Rumban listan kärjessä. Sillä on hyvät mahdollisuudet todella korkealle sunnuntaina julkaistavalla Suomen virallisella listallakin. Stöö of Destruction Vol. 1 ylsi tämän rankingin kakkoseksi viime syksynä.

Ja sanon nyt suoraan, etten käsitä lainkaan esittäjien nimien väliin hiljalleen pesiytynyttä X-merkkiä. Mitä ihmettä se edes tarkoittaa? Näissä listakatsauksissa sitä ei ainakaan tulla näkemään.

Emeli Sandé esiintyi Pori Jazzissa ja palasi listakakkoseksi Our Version of Events -esikoisellaan. Kakkossija on lätyn paras noteeraus toistaiseksi. Jazzeista hyötyi odotetusti myös Norah Jonesin tuore Little Broken Hearts.

Yle X:n Parasta ennen -nimikkokokoelma on kesäsuosikki jo syntyessään, sillä vaikea kuvitella suositumpaa huvimusiikkia kuin Taikapeilin Jos sulla on toinen -hitin kaltaiset ysäriklassikot.

Amerikkalaisen Baronessin tupla-albumi Yellow and Green nappasi nelossijan listalle palanneen The Voicen kesähittikokoelman nenän edestä.

Antennas to Hell on Slipknotin uran ensimmäinen kokoelma. Bändillähän ei varsinaisia isoja hittejä ole, mutta kuitenkin liuta toimivia metallibiisejä. Kokoelma ilmestyi maanantaina ja samoin muutaman päivän myynnillä listalle pääsi The Gaslight Anthem odotetulla neljännellä albumillaan Handwritten. American Slang (2010) kävi kolmantena.

Erin jatkaa poukkoiluaan yllättävänkin pitkään. Kokeellinen metallibändi Periphery nappasi 17. tilan.

Rumban Albumilista 19.–25.7.2012

(suluissa edellisen viikon listasijoitus)
1. (-) EEVIL STÖÖ & KOKSU KOO: Fuck Vivaldi
2. (re) EMELI SANDÉ: Our Version of Events
3. (-) ERI ESITTÄJIÄ: Parasta ennen
4. (-) BARONESS: Yellow and Green
5. (re) ERI ESITTÄJIÄ: The Voicen kesähitti 2012
6. (-) SLIPKNOT: Antennas to Hell
7. (3.) PMMP: Rakkaudesta
8. (1.) MIKKO SIPOLA: Making a Sound
9. (4.) JUKKA POIKA: Yhdestä puusta
10. (13.) NO SMOKING TEAM: Terve elämä, puhdas omatunto
11. (-) THE GASLIGHT ANTHEM: Handwritten
12. (7.) DIANDRA: Outta My Head
13. (re) ERIN: Hunningolla
14. (re) NEIL YOUNG & CRAZY HORSE: Americana
15. (9.) ADELE: 21
16. (re) NORAH JONES: Little Broken Hearts
17. (-) PERIPHERY: II
18. (17.) CHISU: Kun valaistun
19. (re) LINKIN PARK: Living Things
20. (re) JUKKA POIKA: Kylmästä lämpimään

Rumban Albumilista kerätään yhteistyössä Musiikkituottajien kanssa seuraavien musiikin erikoisliikkeiden todellisista levymyynneistä: 8raita Record Store, CDON.com, Combat Rock Shop, FM Music, The Funkiest, Goofin’ Records, Jungle Records, Kane Records, Kouvolan Peltirumpu, Levykauppa Epe’s, Levykauppa Äx (seitsemän kauppaa), Levy-Musiikki, Maanalainen Levykauppa, Musiikki-Belisa, Stupido Shop, Swamp Music, Sävelaitta.