Herra Ylppö ja Janne Halmkrona – poikien välistä ystävyyttä

CMX:n Janne Halmkrona on nyt yksi Ylpön Ihmisistä.

Teksti: Hippo Taatila, kuva: Lassi Kaaria

Herra Ylppö & Ihmiset -yhtyeen tammikuussa julkaistua Pojat ei tanssi -levyä äänitettäessä CMX-kitaristi Janne Halmkrona ”ylennettiin” Ihmisten täysjäseneksi. Nyt Sonyn tuotantopäällikkönäkin toimiva Halmkrona ylistää virkaveljensä kypsyyttä ja ammatillisuutta.

”Levybisnekseen tulee toisinaan artisteja, joiden kuva levy-yhtiön toiminnasta on täysin vääristynyt”, Halmkrona sanoo. ”Ylppö on ollut mukana niin kauan, että hän ei tarvitse erityistä valvontaa. Korkeintaan saan välillä toppuutelkaikkein poskettomimpia ideoita, kuten hänen viimeksi ehdottamaansa Hypnotize/Mezmerize-kaksikon tekoa.”

”Halmkrona on se, joka meistä kahdesta tarvitsee enemmän valvontaa. Pari viikkoa sitten Janne sammui Oulun 45 Special -ravintolassa syliini keskeyttäen suutelusessioni A.W. Yrjänän kanssa”, Ylppö kuittaa.

Halmkrona luonnehtii Ylppö ja Ihmiset -projektia paraatiesimerkiksi itselleen mielekkäimmästä työskentelytavasta.

”Päivätyöni on tehdä levyjä, mutta teen sen mieluiten vanhan liiton meiningillä. Tavoite on aina tulevassa. Happoradiolla meni pari vuotta sitten huonosti, mutta päätimme pitää bändin listoillamme, koska uskoin kavereiden touhuun. Kun sopimusta jatkettiin, aloin potkia bändiä persuksille ja umpisolmu aukesi.”

Lue koko juttu Rumbasta 2/10.

Kiertueella
7.2. Turku, Silja Europa (Goom)
26.2. Helsinki, Virgin Oil Co.
1.3. Saariselkä, Bepop
4.3. Oulu, Club 45 Special
5.3. Kokkola, West Coast
6.3. Kaustinen, Konsta
12.3. Ähtäri, Club B-52
13.3. Kokemäki, Stadium Live Club
19.3. Joensuu, Kellari
20.3. Kuopio, Henry’s Pub
25.3. Pori, Bar Kino
26.3. Jyväskylä, Lutakko
31.3. Espoo, Sellosali
10.4. Seinäjoki, Rytmikorjaamo