Hidden Cameras -mies dj-keikalle Helsinkiin

Helsingin runsaaksi riehaantunutta indieklubiskeneä täydentävälle, pian 5 vuotta täyttävälle Fag You -klubi saa ensi viikon perjantaina dj-vieraaksi kanadalaisen Joel Gibbin.

Teksti: Verna Vuoripuro, kuva: Arts & Crafts

Nollan Fag You -klubille 11. kesäkuuta saapuva Joel Gibb tunnetaan parhaiten urastaan The Hidden Cameras -yhtyeen kanssa. Bändi kuvailee nettisivuillaan musiikkiaan sanoilla ”gay church folk music”. Joelin mukaan käsite on kuitenkin jo vanhentunut.

”Siitä on kymmenen vuotta. Olemme siirtyneet eteenpäin. Luonnehdinta myös selittää itse itsensä, ei sitä tarvitse enempää selvitellä”, Joel sanoo.

Elektroartisti Jaakko Eino Kalevin live-esityksen kanssa samana iltana levyjä pyörittelevä Gibb ei suostu antamaan vihjeitä tulevista musiikkivalinnoista.

”Minulla ei ole odotuksia illasta. Aion saapua paikalle joidenkin levyjen kanssa, ja helsinkiläisten bilettäjien täytyy ilmestyä paikalle humaltumaan (jonka tiedän heidän osaavan hyvin) ja tanssimaan. Suosin totaalista genrejen, aikakausien ja fiilisten sekoitusta.”

Joel Gibb korostaa musiikkimakunsa laajuutta, eikä miehestä saa irti tarkempia yhtye- tai genremieltymyksiä.

Vaikka Nollaan Fag You -iltana saapuu kuuntelemaan musiikkia varmasti monta Pitchfork-elitistiä, Gibb valittelee itse , ettei hän tunne musiikkitulokkaita.

”Kun on kyse uudesta musiikista, en ole kovin ajan tasalla.”

Joel Gibb päätyi tiskijukkailemaan hipsterhippoihin klubeja omistavien ystävien pyynnöstä.

”Se on minusta hurjan hauskaa, mutta se ei ollut mitään suunniteltua. Viime viikolla olin dj:nä Berliinissä kolme kertaa, se oli minulle ennätysmäärä. Olen soittamassa levyjäni myös Barcelonassa heinäkuussa.”

The Hidden Cameras on kiertänyt Euroopassa myös koko yhtyeen voimin, mutta bändi ei ole ulottunut turneellaan Suomeen asti. Tähän mennessä Gibbin mukaan paras paikka soittaa on ollut Wien. Pettymykseksi hän ilmoittaa Baselin suurempia selittelemättä.

Dj-kopissa saatetaan myös nähdä jotakin The Hidden Camerasillekin ominaista mielikuvituksellista show’ta.

”Tulkaa paikalle juhlimaan ja ottamaan selvää. Nähdään siellä!”

Joel Gibb dj-keikalla ja Jaakko Eino Kalevi livenä Fag You -klubilla Helsingin Ravintola Nollassa 11.6.