Hitlantis vei lemmenlaivalle

Musiikkipalvelu Hitlantis lanseerattiin Helsingin edustan sumuisilla vesillä. Risteilyvieraita viihdyttivät Ville Härkönen, Mariska ja Jaakko & Jay.

Teksti ja kuvat: Hilla Kurki

Sumuinen ja kalsea ilma sekä kevyt tihkusade tervehtivät vieraita Hitlantis-musiikkipalvelun avajaisissa Inga Lill -laivalla. Pressitilaisuus joudutaankin pitämään kaljaasin vuotavassa kajuutassa aurinkoisen kannen sijaan. Onneksi sentään mukaan on varattu asiaankuuluvaa evästä: rommia ja omenoita.

”Tehokkaita keripukin ehkäisyssä”, vinkkaa Hitlantiksen puuhamies Wallu Valpio.

Ja uskotaan Valpiota, onhan hän palvellut aikansa merillä: kuuden päivän pestistä karaokeisäntänä muistuttaa olkavarren M/S Mariella -tatuointi.

Hitlantis on lähinnä indiemusiikkiin keskittyvä verkkopalvelu, joka pyrkii auttamaan uusia bändejä saamaan musiikkiaan ihmisten tietoon. Sivustolla on oma radio, ja bändeillä on myös mahdollisuus kaupata biisejään sen kautta suoraan kuluttajille.

Idea Hitlantikseen tuli kaksi vuotta sitten toimitusjohtaja Marcus Tilgmannin keskusteltua muun muassa Ville Valon ja Ace of Basen perustajan kanssa. Menestyneet artistit päivittelivät ensimmäisen levytyssopimuksen saamisen vaikeutta, vaikka materiaalissa ei ilmeisesti ollutkaan mitään vikaa. Ainakin Ace of Basen debyytti on yhä kaikkien aikojen toiseksi myydyin esikoisalbumi.

Ulkoasusta vastaava Petri Kotro kertoo, että kehittelyn pohjana on ollut ”se fiilis, kun olet uudessa kaupungissa, ilta alkaa hämärtyä ja huomaat olevasi keskellä musiikkiklubialuetta”.

Sivustolla vierailu vastaa Kotron mukaan ”klubihortoilua, jossa paikasta toiseen voi suunnistaa jonon pituuden perusteella”.

Tällä hetkellä Hitlantiksessa on 1 500 bändiä 30 maasta, mutta lisääkin mahtuisi.

”Antaa tulla vaan!” toivottaa Kotro tervetulleeksi kaikki maailman miljoonat bändit.

Infon lopuksi Kotro ihmettelee vastaanottavaista yleisöä.

”Ne juo kaljaa!” kuuluu samantien selitys yleisöstä.

Sitten onkin viihteen vuoro. Ensimmäisenä vuorossa on mies ja kitara, Samettivallankumous– ja Maryland-bändeistä tuttu Ville Härkönen.

Valitettavasti laivan ainoa vessa sijaitsee esiintymislavalla, mutta Härkönen kehottaa vieraita käyttämään sitä vapaasti.

”Laulan usein silmät kiinni, että jonottamaan saattaa hetken joutua”, hän kuitenkin varoittelee ennen keikkaa.

Härkönen esittää sikermän laiva-aiheisia lauluja, kuullaanpa seassa säkeistö Love Boat -sarjan tunnaristakin. Sitten lavalle nousee hänen seurakseen Mariska, ja päästään versioimaan Kikkaa.

Hetken merimaisemien (eli sumun) ihailun ja kannella hortoilun jälkeen on Jaakon & Jayn vuoro ottaa lava haltuun. Neljän neliömetrin esiintymisalue alkaa käydä pieneksi, ja kattokin tuntuu olevan liian matalalla, kun duo pääsee vauhtiin.

Yhtäkkiä olemmekin taas maissa. Ainakin keripukilta vältyttiin.

Wallu Valpio (oik.) esittelee merimiestatuointiaan. Vasemmalla olevan henkilön nimi jääköön tässä yhteydessä ajan-, tilan- ja tiedonpuutteen vuoksi mainitsematta.

Petri Kotro, Marcus Tilgmann ja Wallu Valpio seilorihenkisinä.