Hittikaruselli 3/12: Karri Koira & Ruudolf, Yournalist, The Rasmus, Spiritualized, Rufus Wainwright…

Tällä kertaa hittiraadissa on päätoimittaja Temu Fiilinin lisäksi vanhan liiton avustaja Samuli Knuuti.

Kuva: Mathias Nielsen

Yournalist: C’mon People
Entinen Traffic Island, nykyinen Yournalist Turusta julkaisee huhtikuussa odotetun esikoisalbuminsa. Ensisingle C’mon People kertoo, että mutkia on suoristettu.

TF: Onko blogi-indiestä tullut nyt se uusi genre, mitä kaikki soittavat Suomessa? Muutama vuosi sitten täältä tuli pelkästään metallibändejä, nyt tunnettujen jenkki- ja britti-indiebändien kopioita.

SK: Ihmiset pitivät niistä brittiversioista, koska niissä oli aina jotain omaleimaista, persoonallista ja kummallista. Yournalistista, joka kyllä kilpailee huonoimman bändin nimen tittelistä, ei välity ainakaan vielä mitään tällaista. Mitä olisi The Smiths ilman Morrisseyn persoonaa?

TF: Tämähän on osaavan kuuloinen bändi. Nyt ei ole enää sitä tyylilajien ja osien välillä poukkoilua kuin ep:llä, mutta ikävä kyllä se saattoi olla se bändin omaleimainen juttu. Ulkoa opettelu on ikävää, tyylilajiin katsomatta. Tekisi mieli silti antaa pisteitä yrityksestä. On kiva, kun Suomessakin tehdään tällaista.

SK: Tämä on vähän tällaista levykokoelmarockia. Jos biisin nimi on näin epäomaperäinen, kappaleen pitää ylittää ja oikeuttaa se nimi. Sitä ei tässä tapahtunut.

TF: C’mon-sana laulun nimessä vuonna 2012 antaa automaattisesti ironian leiman. Ei kai kukaan ole tosissaan tehnyt tuon nimistä biisiä enää vuosikymmeniin?

Juttu jatkuu seuraavalla sivulla: