Huomenna alkaa Provinssi! Monsp Records tuo samalle lavalle Suomi-hiphopin kuumista kuumimmat

Huomenna räjähtää, kun Provinssirock vyörähtää tsunamin lailla käyntiin. Sunnuntaina onkin sitten Rumba-lavalla luvassa varsin päräyttävä setti hiphopin kermaa, kun Monsp heilauttaa samalle lavalle peräti yhdeksän Suomi-räpin kärkinimeä. Monspia representtaa tässä jutussa debyyttilevynsä julkaisuun valmistautuva Karri Koira.

Kuva: ANDREI6000

Ruudolfin sidekickinä pitkään tunnettu Karri Koira julkaisee debyyttialbuminsa K.O.I.R.A. 24. elokuuta.

Sitä ennen Koira edustaa levy-yhtiö Monsp Recordsia Provinssirockissa, kun suomalaisen hiphop-kentän pitkäaikaisin levymerkki tuo lavalle massiivisen MONSP Presents -setin. Tuolloin Rumba-lavalla nähdään kahdessa erässä Koiran lisäksi Kemmuru, Steen1, Gasellit, Lost Koos, Ruger Hauer, Solonen, JVG ja tietenkin Ruudolf.

Tämä eeppinen show pärähtää Rumba-lavalle sunnuntaina 17. kesäkuuta.

MONSP Presentsin jengistä mietteitään kertoi meille siis Karri Koira.

• Millaisella mielellä odotat tulevan kesän festarikeikkoja? Ovatko ne sinulle keikkavuoden kohokohta vai esiintymisiä muiden joukossa?

”Odotan festareita, kun keikoilla on paljon jengiä ja (toivottavasti) lämmintä keliä. Kohokohtia voi olla kesäfestareilla niinkun myös talven keikoilla, mutta ehkä kesafestareissa on lähtökohtaisesti mukavammat asetelmat, kun voi matkalla käydä uimassa jne.”

• Miten festivaalikeikat eroavat normaaleista klubikeikoista?

”Festareilla on yleensä enemmän jengiä, lavat on isompia, fanit nuorempia.”

• Viihdytkö festareilla esiintymisen lisäksi myös katsojana? Millaisia reissusi ovat: non-stop sekoilua vai piknikkiä ja brunssia?

”Riippuu festareista, ei sitä varmaan hirveesti tulisi käytyä festareilla, jos ei omien keikkojen puolesta kävisi. Kyllä viime kesänä oli hauska kattoa lämpimässä kesäillassa kun Raappana lauloi. Reissut ei oo kumpaakaan noista tarjotuista vaihtoehdoista. Se olisi hienoa jos ne olisivat brunssia ja piknikkiä! Yleensä ne koostuu siitä, et yrittää syödä hyvin ja pysyä freesinä keikkaan asti, että jaksaa vetää mahdollisimman hyvin.”

• Onko sinulla erityisiä muistoja Provinssirockista? (esiintyjänä tai vierailijana)

”Oltiin joskus ehkä 2006 (???) Provinssissa Ruudolfin kanssa, silloin oli ihan hauskaa. Tehtiin joku kummallinen haastattelu, joka sitten pyöri jossain netissä jonka takia se ko. keikka on ehkä jäänyt mieleen… Tuli se keikka telkkaristakin vissiin. En oo koskaan ollut Provinssissa muuten.”

• Tänä vuonna festivaalin esiintyjälistassa on monenlaista menijää Slayeristä Pendulumiin ja Eläkeläisistä Bat for Lashesiin. Kenet kollegasi haluaisit mieluiten tavata backstagella, ja mistä haluaisit hänen kanssaan keskustella?

”Haluisin tavata Jukka Pojan ja kysyä häneltä ammattisalaisuuksia. Ja tietysti MC Ruudolfin, koska hän on 2 x Rap SM Champion.”

Katso Koiran tuore Kaikki tai ei mitään -biisin musavideo alta: