I Was a Teenage Satan Worshipperin My Lovin’ Martianin parhaat kotimaiset konepoplevyt

I Was a Teenage Satan Worshipperin Pasi Viitanen alias My Lovin’ Martian listasi parhaat suomalaiset konepopalbumit kautta aikojen. Kuva: Markus Paajala

 • Organ: Nekrofiilis (1982)
  ”Organ on aika selkeä valinta ykköseksi. Suomessa on tehty paljon konepoppia ja muuta elektronista musiikkia, mutta mielestäni vasta 2000-luvulla on julkaistu sellaista materiaalia, jota ei tarvitse nolostella tai laittaa pelkän kokeilemisen piikkiin. Organin klassikko on silti poplevy, joka sisältää monta hienoa biisiä ja kasapäin hyviä melodioita. Kärpästen juhlat -biisi on ikuisesti kova.”
  Kuuntele Spotifyssä >>
 • Kinetic: Original Retro (1998)
  ”Tamperelainen Romantic Vision -nimellä aloittanut popyhtye otti vaikutteensa Depeche Modesta ja  futusta. Build Me a Life on edelleen erittäin hyvä biisi, joka palauttaa mieleen vahvoja Tampere-aiheisia muistikuvia. Original Retro sisältää tasaisen vahvan setin biisejä, joissa riittää dramatiikkaa ja diskojytää. Bändi on jossain mielessä kai edelleen olemassa, jälleen Romantic Vision -nimisenä. Kaipa ne tyypit istuu Soho-baarissa täyttämässä ristikoita ja katsomassa futista screeniltä. Menisivät vaikka treenikselle.”
 • Viola: Wonderabilia (2007)
  ”Violan kolmoslevy on haikeata, ilmavaa, kaunista ja ajatonta poppia, jota tulee kuunneltua yllättävän usein. Stay Uknown, Unreal Life ja Imaginary Times ovat kaikki kovia biisejä, jotka soveltuvat täydellisesti sohvalla yksin tai kaksin haaveiluun. Violan rumpali Tommi Forsström oli meidän tuuraavana rumpalina viime vuonna ja ansioitui minun kiusaamisessani sen verran hyvin, että melkein voisin listata Wonderabilian tilalle Boys of Scandinavian Kill the Partyn.”
  Kuuntele Spotifyssä >>
 • Regina: Puutarhatrilogia (2009)
  ”Jos rockin perusidea on vaara, lasinsiruissa kieriskely, rivot eleet ja väärennetyillä papereilla hankittu bisse, niin kevyt konepop on omimmillaan kuvatessaan eteerisiä toismaailmallisia tunnelmia, arjen sattumia ja seesteisen valoisia fiiliksiä. Reginan kaikki levyt ovat loistavia tämänkaltaisten mielikuvien välittäjiä.  Mikkojen ja Iisan olemus on muutenkin hyvin kaukana The Crampsin Lux Interiorista tai Iggy Popista.”
 • Villa Nah: Origin (2010)
  ”Tämän kevään hypebändille soisin pitkän ja antoisan uran. Sellaisen Villa Nah varmasti pystyy vaivatta saamaan aikaan, sen verran itsevarmalta ja hienolta bändin debyytti kuulostaa. Kateeksi käy. Livenä en näitä ole vielä nähnyt, mutta jos keikkaan sisältyy lasinsiruissa kieriskelyä ja mikrofonifellaatiota, niin olen lopullisesti myyty.”

Julkaistu Rumbassa 02/2010