Ikea edustaa useille miehille helvettiä maan päällä. Nyt aiheesta on tehty biisikin.

Mikä bändi on WWIII? Ei väliä, yhtye on tällä kappaleella taivaspaikkansa ansainnut.

Kuva: Watt White

Jos olet mies ja parisuhteessa, on varsin todennäköistä, että tämä biisi kertoo sinun elämästäsi. Vai onko seuraava tilanne edes etäisesti tuttu: suunnitelmissasi on viettää rauhallinen, kiva lauantai, kenties katsella jotain leffaa ja hörpätä jääkaapin perälle unohtuneet pari olutta jouten olemisen lomassa, mutta sitten puhelin soi ja kaikki on mennyttä. Edessä on matka Ikeaan. Siellä on alennusmyynti. Tai esitteestä on osunut paremmalle puoliskollesi silmään jotain välttämätöntä. Se siitä lauantaista.

Seuraa ajomatka valovuosien päähän valtavaan siniseen hökötykseen, jonka läpi kiemurteleva labyrintti vastaa pituudeltaan ja rasittavuudeltaan maratonia, ja joka on tupaten täynnä kaltaisiasi riivattuja sieluja, jotka muodostavat silmänkantamattomiin ulottuvia jonoja yrittäessään kaikki kärrätä autoihinsa sitä esitteessä parikymppiä tavallista halvemmalla luvattua lipastoa, ja lapset huutavat joka paikassa, ja on kuuma, eikä labyrintti lopu koskaan, ja pystyt melkein kuulemaan rakennuksen kellarissa tulimeren keskellä atrain kädessä istuvan sarvipään mahanpohjasta asti kumpuavan naurun.

Toivottavasti edellinen ei nostanut mieleesi liian pahoja muistoja, mutta ainakin nyt tiedät, ettet ole ajatustesi kanssa yksin. Jopa joku newyorkilainen muusikko on tehnyt aiheesta biisin, jonka videolle on saatu hyvinkin autenttinen Ikea-fiilis. Siitä vertaistukea hakemaan.