Ilman näitä levyjä I Walk the Linea ei olisi olemassa

Ville Rönkkö kertoo, mitkä levyt ovat vaikuttaneet eniten siihen, miltä I Walk the Line kuulostaa – ja että bändi on ylipäätään olemassa.

Kuva: Tuukka Koski

 • Rocket from the Crypt: Group Sounds (2001)
  ”Rocket from the Cryptin rockaavuus on ihan omaa luokkansa. Group Soundsilla myös bändin melodisuus ja biisit oli parhaimmillaan. Monipuolinen levy, jolta löytyy myös maailman paras slovari, Ghost Shark. Meiningin maustaminen erilaisilla soittimilla, kuten torvilla, on hieno juttu. John Reisin kaikki muutkin bändit, kuten Hot Snakes, ovat olleet todella isoja vaikuttajia. Tämä levy on ollut studiossa referenssinä soundiensa ja meiningin puolesta jokaista I Walk the Linen levyä tehdessä.”
 • Murder City Devils: In Name and Blood (2000)
  ”Ilman Murder City Devilsiä I Walk the Linea ei olisi. Kun kuulin tätä bändiä ekan kerran, oli hommattava urut bändiin samalta istumalta. Näillä on vähän sama tarina ja meininki kuin meilläkin: punk- ja hardcore-bändeissä soitelleet tyypit halusi perustaa vähän rockaavamman ja omaperäisemmän bändin.”
 • The Clash: London Calling (1979)
  ”Tämä levy avasi silmät monille muillekin musiikkityyleille kun peruspunkrockille. London Callingilta löytyy rockabillyä, reggaeta, vanhaa rock’n’rollia ja mitä tahansa. The Clash yhdistelee niitä ketään kumartelematta ja uskottavasti, asennetta unohtamatta.”
  Kuuntele Spotifyssä >
 • David Bowie: Ziggy Stardust (1972)
  ”Tähän Bowien levyyn liittyy eniten muistoja vuosien varrelta. Monesti itse biisit eivät välttämättä tee levystä tärkeää, vaan juuri se, että siihen liittyy paljon muistoja ja fiiliksiä. Ziggy Stardustilla on kuitenkin 70-luvun about kaikki parhaat biisit. Melodisuus ja biisien oma maailma on ihan omaa luokkansa. David Bowie on maailman parhaita biisintekijöitä. Hänellä on oma osansa punkrockinkin historiassa Iggy Popin ja The Stoogesin biisintekijänä ja tuottajana.”
  Kuuntele Spotifyssä >
 • Lords of the New Church: Lords of the New Church (1982)
  ”Olisin voinut valita minkä tahansa muunkin Lords-levyn, kaikki kolme albumia on klassikkoja. Kasarigoottirockin ehdottomasti paras bändi. Stiv Bators oli narkkarisekopää, mutta teki hienoa musaa. Dead Boys oli parasta raakaa suoraviivaista punkrockia, Lordsit on popimpaa ja monipuolisempaa. Tässä on punkia, rockia, kasarikiippareita ja ennen kaikkea kunnon ahdistusmeininkiä. Tätä oli oikea goottirock, ei semmoista kuin The 69 Eyes ja muut nykyajan kajalibändit.”

Julkaistu Rumbassa 3/10.
Kuuntele I Walk the Linen uusi albumi Rumbablogissa 22.2.–1.3.