J. Karjalainen: ”T-Painin ja Lil’ Waynen Can’t Believe It on kova biisi”

J. Karjalainen sai valmiiksi albumitrilogian amerikansuomalaisista perinnelauluista, mutta hänen levylautasellaan pyörii myös Chisua, Snoop Doggia ja T-Painia.

Teksti: Viljami Puustinen, kuva: Hilla Kurki

Ketkä innoittivat sinua tekemään omia lauluja?
”J.J. Cale ja Robert Johnson. Soittamista aloitellessa kuunneltiin Dave Lindholmia ja Juice Leskistä. Juice ja Napoleonin mopo! Ja nyt 30 vuodenkin jälkeen voin sanoa, että Lännen-Jukka seilaa samoilla vesillä kuin Juice-vainaa. Tuomari Nurmion ja muiden suomirockin tyyppien livenä näkeminen rohkaisi, että ehkä minäkin voisin esittää omia biisejä.”

Osaatko nimetä tämän ajan kotimaisia tai ulkomaisia biisejä, joista pidät?
”Chisun kappaleissa on kivaa tunnetta ja tiettyä herkkyyttä. Chisulla on hyvää laulunteon meininkiä. Räppäri T-Painin biisi Can’t Believe It on kova, se minkä se vetää Lil’ Waynen kanssa. Siitä tulee todella hyvä fiilis. Olen aina pitänyt myös Snoop Doggin jutuista.”

Kuunteletko paljonkin räppiä ja hiphopia?
”En mä sitä seuraa, mutta kuulen sitä. Rap ja musta musa ei ole koskaan luovuttanut, vaan se menee eteenpäin. Silti siellä aina soi ripaus bluesia, niiden perinne on niin vahva.”

Minkä uuden levyn olet hankkinut lähiaikoina?
”Jimi Hendrixin Valleys of Neptunen! En olisi uskonut, mutta onhan se yllättävän hyvä. Mutta eihän sitä voi sanoa uudeksi levyksi.”

Lue koko haastattelu Rumbasta 6/10. Lehti on myynnissä 20.5. asti.