Joey Ramone: Ya Know? – Muistutus siitä, millaisen tulkitsijan maailma menetti vuonna 2001

”Lopputulos kuulostanee joidenkin korviin liian modernilta, mutta levyn pääasia – eli Joeyn ääni – on edelleen vertaistaan vailla”, kirjoittaa Mervi Vuorela arviossaan.

Teksti: Mervi Vuorela, kuva: Wikipedia

Joey Ramone: …Ya Know?
BMG

Haudan takaa kajahtaa.

Ya know?” oli fraasi, johon 11 vuotta sitten kuollut Ramones-solisti Joey Ramone päätti miltei kaikki lauseensa. Samanniminen levy puolestaan koostuu tämän rakastettavan juutalaishujopin ennen julkaisemattomista kappaleista.

Mistään tuhnuisesta analogireliikistä ei kuitenkaan ole kyse, sillä Joeyn vanhat kollegat Joan Jettistä Stevie Van Zandtiin ovat äänittäneet käsiinsä saamat demonauhat kokonaan uusiksi. Vaikka lopputulos kuulostanee joidenkin korviin liian modernilta, levyn pääasia – eli Joeyn ääni – on edelleen vertaistaan vailla.

Albumin avainbiisejä ovat Ramones-tyyliseen kolmisointuriffittelyyn nojaavat There’s Got to Be More to Life ja Going Nowhere Fast, spektoriaanista tyttöpoppia tarjoava Party Line ja akustinen itkuslovari Waiting for That Railroad.

Muilta osin albumi ei tarjoa mitään erityisen järisyttävää, vaikka se onnistuukin toimimaan kipeänä muistutuksena siitä, kuinka ainutlaatuisen tulkitsijan maailma menetti vuonna 2001.

Arvio on julkaistu Rumbassa 7/12. Kuuntele levy Spotifyssa.