Jussi Halla-aho, tuo perussuomalaisten ykkösnyrkki – ja entinen metallibändin solisti

Minkä metallimiehen maailma Jussi Halla-ahossa menettikään. Onneksi Halla-ahon Scripta-blogista löytyy vielä musiikkia 1980–90-lukujen vaihteessa toimineelta Blashemia-bändiltä, joten miehen musiikillinen perintö ei pääse kokonaan haihtumaan historian hämärään.

Teksti: Saku Schildt, kuva: Wikimedia Commons

Jussi Halla-aho on todellinen man of many talents. Kohua herättäneillä poliittisilla näkemyksillään eduskuntavaaleissa mittavan äänisaaliin kerännyt poliitikko on toiminut aikaisemmin myös Blashemia-heavybändin kitaristina ja laulajana, ja säveltänyt vielä yhtyeen biisitkin. Orkesterin musiikkityyli on Soundmaven.com:n mukaan ”melodic thrash metal”, miten se siten mahtaakaan sopia perussuomalaisten suosiman kansallista identiteettiä vahvistavan taiteen sapluunaan.

”Niillä [demonauhoilla] ei luultavasti ole taiteellista arvoa, mutta nostalgista sellaista kyllä”, Halla-aho kirjoitti blogissaan viisi vuotta sitten. Miltä maahanmuuttokriittisyyden airuen metalliseikkailut sitten kuulostavat? Täällä se selviää. Sanoituksia ei ole tarjolla, harmi.