Katsaus viikon mielenkiintoisimpiin levyuutuuksiin

Tämän viikon levytärppeihin mahtuu pitkän linjan artisteja, uutta psykedeliaindietä ja tanssipoppia. Katso ja kuuntele valitut palat!

Teksti: Oskari Onninen, kuva: Mischa Richter

Mustien oikeuksia ajanut 60-vuotias kulttirunoilija Gil Scott-Heron (kuvassa) julkaisee keskiviikkona ensimmäisen studiolevynsä 16 vuoteen. Scott-Heronin 70-luvun alun tuotantoa pidetään merkittävänä rapin kehityksen kannalta. Uudella I’m New Here -albumilla herran syvä ja elämää nähnyt baritoni sekoittuu kokeelliseen souliin, hiphopiin ja konerytmeihin. 28-minuuttisen, mutta sitäkin tunnelmallisemman levyn voit kuunnella kokonaisuudessaan Spotifysta.

Spotifysta löytyy myös triphop-legenda Massive Attackin odotettu paluulevy Heligoland. Kimmo K. Koskinen kuvaili levyä Rumbassa 2/10 ”ennakkoluulottoman monipuoliseksi ja komeaksi teokseksi.” Heligolandin massiiviselta vieraslistalta löytyy nimiä Hope Sandovalista ja Damon Albarnista TV on the Radio -solisti Tunde Adebimpeen.

Hollannin yleisradion 3VOOR12-palvelussa on kuultavana puolestaan texasilaisen Midlaken kolmosalbumi Courage of Others, joka on täynnä itkettävän kaunista folkrockia. Levyllä hienovaraiset stemmat sekoittuvat massiivisen surumieliseen kaihoon. Pääasiallisen folk-soinnin lisäksi bändin luonnollisessa soundissa on kuultavissa jäämiä myös brittiläisestä progeperinteestä.

Brooklynilaisten psykedeelikoiden Yeasayerin kakkoslevy Odd Blood on odotettua ja vähemmän haahuilevaa jatkoa kolmen vuoden takaiselle All Hour Cymbalsille. Levyn hittipotentiaali lienee helpoin bongata ensisingle Ampling Alpsista tai Love Me Girls -biisistä. Odd Bloodin voit kuunnella niin ikään Spotifysta.

Viikon viimeinen levynosto on Hot Chipin One Life Stand. Brittibändin neljäs levy on täysverinen tanssisinglekimara, jonka on helppo olettaa tarjoavan useammankin indiediscohitin, nimibiisi One Life Stand etunenässä. Rumbassa 2/10 Ville Aalto hehkutti bändin pelaavan ”tyylinsä ja taitonsa puolesta täysin omassa sarjassaan.”