Kaunottaren My Way -tulkinta lähti niin kauniisti ja hienosti – kunnes rumpali astui kuvaan

Korean (ja kenties koko Aasian, tai maailman) eeppisin rumpalilegenda saattaa päästä valkokankaalle. Hienoa!

Kuva: Kuvakaappaus videosta

Muistatko vielä Kwon Soon Keunin? Totta kai muistat, kukapa ei – herran rumpalointiesitys viiden vuoden takaisella YouTube-hittivideolla on niin massiivisen eeppinen, että kerta-annos riittää piirtämään suuren perkussionistin piirteet verkkokalvoillesi ikiajoiksi.

Sitä et ehkä kuitenkaan tiennyt, ettei kaverin taival parrasvaloissa loppunut tähän nettihittiin. Mingu Kim -niminen kanadalaisohjaaja nimittäin ihastui herran työskentelyyn niin paljon, että tuotti ja ohjasi rumpalista viime vuonna A Drummer’s Passion -lyhytelokuvan. Ilmeisesti Kwon oli nuorena miehenä Etelä-Koreassa jonkinlainen julkimo, mutta muutettuaan Kanadaan joutui kärvistelemään vuosikausia heikolla toimeentulolla.

Nyt hän on ehtinyt 70 vuoden kypsään ikään ja mahdollisesti murtautumassa jälleen valokeilaan: A Drummer’s Passion niitti suosiota muutamalla pohjoisamerikkalaisella filmifestivaalilla, ja menestyksen myötä ohjaaja Mingu kertoi suunnittelevansa pidempää elokuvaa rumpalin vaiherikkaasta elämästä. Pidetään peukkuja, että onnistuu!

Nimittäin esimerkiksi tämä tyylinäyte My Wayn taustalla on aivan virtuoosimaista toimintaa. Suomen rumpalit, katsokaa ja ottakaa mestarilta mallia.