Kovasikajuttu sen kun porskuttaa: dokkari pokkasi palkinnon Visions du Réel -festareilla

Kovasikajuttu sai tuomariston erikoispalkinnon, joka myönnetään innovatiivisimmalle elokuvalle (Spezial Prize for the Most Innovative Feature Film). Hyvä!

Kuva: Pertti Kurikan nimipäivät

Pertti Kurikan nimipäivät vie punk-Suomea maailmankartalle huimalla tahdilla. Eilen päättyneen Visions du Réel -festivaalin myötä bändistä kertova dokumentti Kovasikajuttu sai jälleen yhden kunnianosoituksen lisää, kun dokkarille myönnettiin tuomariston erikoispalkinto. Asiasta kerrotaan dokumentin nettisivuilla. Palkinto on suuruudeltaan 10 000 Sveitsin frangia, eli noin 8 000 euroa.

Näin tuomarit perustelivat valintaansa:

”Lämpöä ja huumoria pursuava Kovasikajuttu on viihdyttävä ja haastava elämänilon ylistys. Se ei ole vain avomielinen kohtaaminen sellaisten ihmisten kanssa, jotka normaalisti sijoitetaan yhteiskunnan marginaaliin, vaan myös inspiroivan ja ankaran elokuvanteon taidonnäyte.”

Kovasikajuttu saapuu Suomen elokuvateattereihin 4. toukokuuta. Se myös voitti yleisöpalkinnon Tampere Film Festivalissa.

Suosittelemme lämmöllä tsekkaamaan minisarjan Pertti Kurikan nimipäivät Goes Deutschland. Ja muistathan, että 2. toukokuuta järjestetään Tampereen Klubilla videoitava nettikeikka.