Laiskaa, sekavaa ja apeaa – Kemmuru: Meiltä puuttuu kaikki 

Rumban Heini Strandin mielestä Kemmurun kolmannella albumilla osutaan välillä asian ytimeen, mutta koko mittaansa kaikki kappaleet eivät kanna.

Teksti: Heini Strand, kuva: Monsp

Kemmuru: Meiltä puuttuu kaikki
Monsp

Liekö syynä yhteiskunnan matalapaineinen henkinen ilmasto vai vuosien tuoma väsymys, mutta Kemmurun kolmannen kokopitkän yleissoundi on laiska, sekava ja apea. Välillä se toimii ja osuu asian ytimeen, muttei ihan albumin mitalla.

Monessa kappaleessa on lupaava alku. How 2 Surviven biitit herättävät kuulijan mielenkiinnon, mutta räppärit tuntuvat riimittelevän keskenään eri asioista. Mitä vaa voi tapahtuu -biisi lähtee uhkaavasti käyntiin, mutta latistuu hiljalleen tyhjän toistoksi.

Osa kappaleista sen sijaan kantaa alusta loppuun. Kobehärän absurdeja riimejä on mukava toistella ja Meyan rahojen lama-analyysiin helppo yhtyä. Äiti äiti päättää levyn kunnialla.

Vierailijoina levyllä vilahtaa Kemmurulle tuttuja nimiä. Stepa yllättää mielipiteillään How 2 Survivella. Ruudolfin ansiosta Tikiksen Prince on levyn ehdoton kohokohta. Etenkin räppärin referoima toinen kohtaaminen biisin nimihenkilön kanssa on hulvatonta kuultavaa.

Vanha kunnon Dxxxa on elementissään Humehii-biisissä, joka sekin tosin taantuu loppua kohden sekavaksi sanapuuroksi.

Arvio on julkaistu Rumbassa 7/10.