Laura Sippolan tärkeimmät bändilevyt

Sooloartisti ja biisintekijä Laura Sippola listasi hänelle tärkeimmät albumit, jotka on tehnyt rockyhtye.

Kuva: Lassi Kaaria

 • Wilco:
  Yankee Hotel Foxtrot (2002)

  ”Tällä hetkellä paras kuulemani levykokonaisuus. Käsittämättömän kekseliästä, musikaalista ja kokeilevaa. Jeff Tweedyn lyriikka on runoutta ja ääni puheenomaisen puhuttelevaa. John Stirrattin bassolinjat ovat viehättäviä ja luontevia. Bändin soundi kiehtovan mystinen.”
  Kuuntele Spotifyssa >
 • Coldplay:
  A Rush of  Blood to the Head (2002)

  ”Tämänkin levyn soundi luo vangitsevan ilmeen ja on täynnä mieleenpainuvia biisejä. Coldplay lainasi taidokkaasti muilta sekä lanseerasi omia tavaramerkkejään, jotka myöhemmillä levyillä vakiintuivat. Eikä minulla ole mitään sitä vastaan, että bändin soittajat ovat niin hyvännäköisiä.”
  Kuuntele Spotifyssa >
 • J. Karjalainen Electric Sauna:
  Marjaniemessä (2001)

  ”Kun Gröhnin Pekka sytytti urut ja bändi aloitti Paskahousua-biisiä, olin jo koukussa kuuntelemaan levyn loppuun asti. Levyllä kuulee upeaa soittoa, johon laulu solahtaa väkevästi. Minusta on hauskaa vaikkapa se, kuinka J. lausuu t-kirjaimen. Se kuulostaa silmäkulman pilkkeeltä, ja on samaan aikaan hyvin tyylitajuinen.”
 • The Police:
  Synchronicity (1983)

  ”Periaatteessa olisin voinut valita minkä tahansa The Policen albumin, koko tuotanto löytyy levyhyllystäni. Vaikeaa sanoa faktuaalisesti, mikä tässä saa sielun sykähtämään. Pidän eniten levyn rauhallisimmista biiseistä, niissä on vahva kuukävelymäinen lataus. Police-vaikutteita kuuluu kuulemma omassakin musiikissani, jotain pystyn itsekin tunnistamaan Sahara-levyltäni.”
  Kuuntele Spotifyssa >
 • Gentle Giant:
  Gentle Giant (1970)

  ”Gentle Giantin koko tuotanto soi soundtrackina lähes koko 1993–1994 Italian vuoteni tutustuttuani progebändi D.F.A:n soittajiin. Erityisesti Nothing At All ja Funny Ways aiheuttivat impulseja, jollaisia saa harvoin kokea. Viiletimme pitkin Veronan sivukyliä ja autossa paloi hasis. Osaisin varmaan vieläkin laulujen stemmat ulkoa.”
  Kuuntele Spotifyssa >

Julkaistu Rumbassa 16/09