Mannan kiertueblogi, osa II: ”Today was a good day”

Mannan brittikiertue jatkui aprillipäivänä Bathiin.

Teksti ja kuvat: Manna

1.4.2010 Bath, Moles

Klassikkoklubin takahuoneesta bongataan kolmea eriväristä hometta. Seiniin on maalattu esiintyjien nimiä vuosien varrelta: Elastica, Oasis, Killers, Massive Attack, Florence and the Machine, The Cure – kaikki. Myös Husky Rescue bongataan.

Katselemme noloja turistikuvia nimien alla, kunnes promoottori tulee ilmoittamaan, että kohta sinne lisätään meidätkin, ylpeyttä!! Heti perään oma nimi bongataan myös The Great Escape -festarin julisteesta, pienellä ja alariveissä, mutta siinä se on perkele!! Lievästi epävarmana pidetty keikka varmistui lopullisesti siis, hienoa. Syödään hyvää currya ja lauletaan Charmless Mania, oi onnea!

Myöhemmin lämppäritrion Dead Legsin tulikuuma laulajatyttö mörisee ja maailman paskimmat soundit omaava kitaristi soittaa ihan miten sattuu, seksikästä, vaarallista, jee!!

Pakko vetää hyvin ton jälkeen. Oma setti alkaa, ihmiset diggaavat, onneksi. Keikan jälkeen yksinäinen hassu fanimies saapuu levyn kanssa nimmareiden hakuun ja kutsuu koko bändin yökylään, tarjoutuu auttamaan roudauksessakin.

Kiitos, ystävällistä, mutta jatkamme suoraan Newportiin, Walesiin. Tom the Tourmanager on kotoisin sieltä ja huvittaa autoseuruettamme welshin kielellä. Emme ymmärrä sanaakaan, mutta nauramme mukana.

Punaviiniä juodaan ja suunnitelmia punotaan. Jännitys mahdollisesta lämppärirundista läpikreisin staran kanssa nostaa päätään, onkohan mahdollisuus oikeasti konkreettinen? Keikka-agentille mailataan ja vastausta vaaditaan! Dougiin voi luottaa, vastaa aina mihin vuorokaudenaikaan tahansa, perästä kuuluukin: ”I’m on it! Try to be patient!” Olemme hyvissä käsissä.

Nyt unta, seuraavaksi Birminghamiin, haastattelu, kuvaus ja keikka Deluka-bändin kanssa.

Ice Cuben kuolemattomin sanoin: ”Today was a good day.”

Pus pus pupuset!