Mannan kiertueblogi, osa V: Islington jyrää!

Mannan brittirundi lähestyy loppuaan. Tällä kertaa käytiin Lontoon Islington Academyssa ja Guildfordin Boileroomissa.

Teksti: Manna

7.4.2010 Lontoo, Islington Academy

Islington Academyssa on hassut lämmittelybändit. Toinen soittaa torviversioita hiteistä ja toinen taas on oppikouluesimerkki ”indiebändistä”. Kitarat helisevät just niin kuin täytyy ja pojat ”look the part”, mutta jotenkin tyhjää, hö.

Meidän soundit on paikassa ihan mössöä, silti jengi diggaa. Keikan jälkeen ihanaa, koko sakki koossa: kiertuemanageri, manageri, keikkamyyjät ja pari lakimiesehdokasta (?!?). (Täällä tuppaa joka ”unsigned”-bändilläkin olemaan lakimies, joka edustaa manageria ja artistia sopimusasioissa.)

Kaikilla hyvä fiilis, saatiin jengiä sisään ilman tunnetumpaa headlineria ja yleisö lähti mukaan. Nimmareita julisteisiin ja muutenkin kiitollinen tunnelma. Kaiken huippuna fanityttö pukeutuneena samanlaiseen Bruce Springsteen -paitaan, jota kuulemma usein käytän, voih!

8.4. Guildford, Boileroom

Guildfordin postikorttimaisemia.

Seuraavana päivänä kauniiseen Guildfordiin. Lämmitellään lontoolaista, paikallisten mukaan ”buzz bandia”, Chapel Clubia. Keikka menee kaikkien paitsi itseni mielestä todella hyvin. Loppubändi haukkuu häijysti pääesiintyjät, on kuulemma tylsin orkesteri mies/naismuistiin ja suoranainen ihme, että moinen kakkosdivarin White Lies on menestynyt senkään vertaa.

Olen taas eri linjoilla muiden kanssa, kyllä niissä jotain oli! Managerikin yhtyy mollaamiseen: ”That bloke, he’s no Ian Curtis, is he?”

En taivu konsensukseen vaan sovin tällit poikien kanssa The Great Escapeen. Saavat näyttää meille Brightonia.

Yöllä ajo Lontooseen. M&S-ruoka, tuo rundaavan muusikon pelastaja! Valmiiksi kuoritut ja paloitellut hedelmät pitävät c-vitamiinitason vakiona, ja leivät saa luomuversioina melkein joka paikasta, hyvää.

Ääni vetelee viimeisiään, huomenna vika keikka NME-Klubilla Kokossa! Kiertuemanagerin mukaan paikka on ”full of rich kids on coke”. Manageri taas osaa kertoa: ”They’re hooligans really, just go there with an attitude and high energy and you’ll be fine!”

Teroa hymyilyttää.