Melissa Auf der Maur oli Corganin ja Courtneyn luottonainen

Holessa ja The Smashing Pumpkinsissa bassoa soittanut Melissa Auf der Maur on ollut kahden 1990-luvun hankalimman vaihtoehtorock-hahmon bändikaveri.

Teksti: Perttu Häkkinen, kuva: ProPromotion

Huhtikuussa Suomeen soolokeikalle saapuva Melissa Auf der Maur on tottunut työskentelemään Courtney Loven ja Billy Corganin kaltaisten vaikeiden ja persoonallisuushäiriöisiksi mainittujen bändijohtajien kanssa. Itse hän vaikuttaa kuitenkin varsin selväjärkiseltä. Jokin ei täsmää.

”No. Jos olet hullu, niin luultavasti haluat bändiisi terveitä tyyppejä. Eihän se muuten voi toimia”, Auf der Maur kihertää.

”Mutta rakastan Billyä ja Courtneyta. He ovat sielunkumppaneitani ja upeita ihmisiä.”

Auf der Maurin viisi vuotta työstetty Out of Our Minds -albumi julkaistaan 7. huhtikuuta. Samaan kokonaisuuteen kuuluu levyn lisäksi elokuva sekä graafinen novelli. Taiteilija perustelee ideaansa sillä, että hän on nyt 2000-luvun renessanssinainen.

”Uusi vuosituhat on hyvin outoa aikaa, ja olen helvetin iloinen siitä, että elän 2010-luvulla. Yhdeksänkymmentäluku oli minulle aivan liian vanha vuosikymmen.”

Mutta eikö tuo aika ollut ainakin historiallisessa mielessä kiinnostavaa? Holen alkuperäinen basisti Kristen Pfaff kuoli, Kurt Cobain kuoli ja grunge kuoli.

”Olin niihin aikoihin nuori, ja yritin vain olla vahva ja selvitä hengissä kaukana kotoa. Vuosituhannen loppu tuntui minulle viiden vuoden happoputkelta.”

Koko haastattelu julkaistaan Rumbassa 5/10. | Melissa Auf der Maur esiintyy Helsingin Virgin Oilissa 15.4.