Mikko Joensuun aution saaren albumit

Joensuu 1685 -yhtyeen laulaja-kitaristi Mikko Joensuu valitsi levyt, jotka hän ottaisi mukaansa autiolle saarelle.

Kuva: Lassi Kaaria

 • Manna:
  Songs of Hope and Desire (2009)

  ”Oon aika laiska tutustumaan uuteen musiikkiin, joten huippua, että se onnistuu silloinkin, kun sitä saa olla itse mukana tekemässä. Levyllä ihailen Mannan tapaa tehdä biisejä ja kuulostaa samaan aikaan soulilta ja punkilta, sen kummemmin murehtimatta miltä minkään lopulta pitäisi kuulostaa. Tästä syystä levy onkin jotain todella erityistä.”
  Kuuntele Spotifyssa >
 • Ike & Tina Turner:
  River Deep Mountain High (1966)
  ”Tämä levy on kaikessa spectormaisuudessaan kerrassaan fantastinen. Joskus luulin, että itse River Deep Mountain High olisi biisi, miksi levy ylipäätään on olemassa. Albumi on kuitenkin alusta loppuun asti täynnä Tinan paloa ja huippuja biisejä. Tietysti Iken ’valvovan’ käden alla toteutettuna.”
  Kuuntele Spotifyssa >
 • Reverend Gary Davis:
  At Newport (1959)
  ”Gary Davis on yksi niistä, joille on siunaantunut kyky laulaa tulikivestä ja paholaisesta niin vakuuttavasti, että jumalan- ja kuolemanpelko on väistämätön reaktio jokaisen kuuntelun jälkeen. Death Don’t Have No Mercy on kaikella tavalla varmasti selkein ja vaikuttavin kuvaus ihmisen kuolevaisuudesta.”
 • Scott Walker:
  Tilt (1995)
  ”Ei ehkä mikään paras valinta kenellekään ottaa mukaan autiolle saarelle, mutta kuitenkin kaikessa ahdistavuudessaan todella harvinainen ja kaunis levy. Farmer in the City on kaikkien aikojen lempibiisejäni.
  Kuuntele Spotifyssa >
 • Serge Gainsbourg:
  Histoire De Melody Nelson (1971)
  ”Ystäväni Matti Ahopellon sanoin: ’No Serge on Serge, että tuota…'”

Julkaistu Rumbassa 14/09