Miksei Morley jo lopeta? Keksi perustelut ja voita huppari, levy tai keikkaliput!

Morley julkaisee 17.3 uuden albumin For Good – Again. Heidän levynsä julkaisevaa Kioski-yhtiötä jäi kuitenkin kaihertamaan pari asiaa, joihin levymoguli Aki Roukala etsii nyt ratkaisua. Hänen kysymyksiinsä vastaa Morleyn laulusolisti Pentti Amore.

Teksti ja kuva: Aki Roukala / Kioski Records

K: For Good – Again maksoi pitkälle toistakymmentätuhatta euroa. Jos tällaisesta summasta haluaa päästä eroon, eikö olisi helpompaa mennä levykaupan pihalle jakamaan viiden euron seteleitä?

V: Kyllä. Me vaan ajateltiin tehdä se vaikeamman kautta. Kaikki meidän orkesterista puuhailee myös elantonsa puolesta musiikin parissa, ja tuotamme paljon myös muita bändejä. Täten on kiva päästä välillä tekemään jonkun toisen pajalle hommia, kun omilla studioilla tulee notkuttua aika pitkiä tunteja. Tietty se maksaa hiukka enemmän, mutta toisaalta on se järisyttävän paljon tehokkaampaakin. Ja tuolla SGS-studiolla (Svenska Grammofon Studion) on vielä niin kotoisa ilmapiiri, että siellä on upeaa värkkäillä.

K: Levyllähän on pari biisiä liikaa, eikö totta? Olisi varmaan tehnyt hyvää kokonaisuudelle tiputtaa pari heikompaa rallia pois?

V: Haista ite. Me äänitettiin 14 biisiä, joista lopulta levylle päätyi 9. Alko tulla bändin puolelta pientä vihjailua jo tästä karsimisesta, että nyt vois Pena lopettaa tai sitten meillä on pian aika tyyris EP.

K: Ollaanpa nyt ihan rehellisiä. Levymyynti laskee vuosi vuodelta. Tarjonta lisääntyy samaan aikaan. Morley ei nyt soita ihan sitä päivän trendikkäintä musiikkia. Luuletteko tosiaan että markkinoilla on tilaa kaltaisillenne rumille vanhoille ukoille?

V: Emme luule. Sitä paitsi ei me niin vanhoja olla. Yli puolet bändistä on vielä reilusti alle kolmikymppisiä ja loputkin vasta karvan verran yli, eli kyllä meidän matkan varrelle vielä pettymyksiä mahtuu.

K: Taidatte olla vähän persoja viinaksille?

V: Hyvin vähän. Aika pahaa litkuahan se on, ja siitä tulee vaan kamalasti vaikeuksia ja paha olo itselle ja muille. Vai mitä, Aki? Lisäksi se aiheuttaa riippuvuutta ja kaikenlaisia niin fyysisiä kuin psyykkisiäkin sairauksia. Meidän keikoilla jos joku esiintyy humalassa, siltä leikataan putkipihdeillä varvas poikki. Meidän bändiä et humalassa keikoilla näe!

K: Morley vaihtaa soittajiaan kuin Pentti Amore paitaa, pari kertaa vuodessa. Itse sekosin laskuissa toisella kymmenellä. Mistä kiikastaa Pentti Amore, oletteko niin lahjakas, etteivät muut pysy perässä?

V: En. Meillä on ollut aivan mielettömän lahjakkaita soittajia aina mukana. Tämän yhtyeen tekoset on vaan olleet aika projektiluontoisia, että yhdellä kokoonpanolla ei toistaiseksi olla saatu yhtä levyä enempää kasaan. Tosin lähes kaikki entiset jäsenet ovat olleet taas ainakin välillisesti mukana myös tämän levyn teossa eli siltoja ei liiemmin ole joutunut polttelemaan, vaan kaikki on aina tapahtunut aika luonnostaan. Saapa nähdä miten käy tämän levyn kanssa. Nyt on ainakin todella hyvät hytinät sen suhteen.

K: Taisitte lähettää uuden levyn masterin pariinkin levy-yhtiöön. Eivät ilmeisesti hirveästi innostuneet?

V: Joo Ei. Pari yhtiötä jopa mietti julkaisua, mutta tuskin kovin tosissaan. Ne on nämä ajat ja naamat sellaisia.

K: Pentti Amore. Mitä järkeä tässä on. Kannattaako Morleyn edes jatkaa?

V: Eihän tässä järkeä juurikaan ole, mutta miksi pitäisi?! Sehän olisi vaan ihan HELEVETIN tylsää. Kyllä järki on itse asiassa viimeisiä asioita mitä musan teossa tarvitaan. Ja kannattaako jatkaa? Jaa-a, eipä tässä paljon kannattavuuslaskelmiakaan olla tehty mutta kyllä me aina jotain keksitään, sillä rokin soitto on kuitenkin parasta mitä voi tehdä ilman housuja.

Nyt kysymme teiltä, arvon lukijat: miksi Morleyn kannattaa jatkaa? Vastaa alla olevaan kommenttikenttään ja muista jättää myös sähköpostiosoitteesi (joka ei tule julkisesti esiin). Parhaista vastauksista palkintoina jaetaan Morley-huppari, uusi albumi sekä kaksi lippua Morleyn levynjulkaisukeikalle Helsingin Looseen perjantaina 19.3.