Mitkä ovat Nicke Anderssonin lempikesälevyt?

Nicke Andersson teki uuden Imperial State Electric -bändinsä kanssa levyllisen hyväntuulista voimapopinsekaista rockia, joka sopii mainiosti kesän 2010 soundtrackiksi. Mitkä ovat hänen omat lempikesälevynsä?

Kuva: Hilla Kurki

Sex Pistols: Never Mind the Bollocks (1977)
”Kesäaika tai ei, Never Mind the Bollocks on maailmanhistorian paras albumi. Kun näin Steve Jonesin soittavan koko tämän levyn läpi Peace and Love -festivaalilla (Ruotsin Borlängessä) khakishortseissa, silloin tajusin, että kesä on punk ja punk on khakishortsit.”
Kuuntele Spotifyssa->
Kiss: Unmasked (1980)
”Kiss muuttui kevyeksi popiksi sliipatulla tuotannolla. Näkemiin kova rock’n’roll, tervetuloa spring break! Menestys? Tuskin, mutta tämä levy tihkuu kesää. Itse asiassa ostin levyn heti, kun se julkaistiin: kesäkuussa 1980.”
Kuuntele Spotifyssa->
Ramones: Leave Home (1977)
”Tämä uhmaa lämmintä säätä mustalla nahalla. Ramones ylpeästi vähät välittää lämpötiloista, mutta on kaikin tavoin kesän ruumiillistuma. Aina kun tunnen hien virtaavan selkääni pitkin, muistutan itseäni, että jos Ramones pystyy siihen, minäkin pystyn. Rotsi pysyy päällä.”
AC/DC: Highway to Hell (1979)
”Highway to Hell oli soundtrack yhdelle kesälleni, jonka vietin kesäleirillä. Se on konseptialbumi kesästä, eikö olekin? Minun maailmassani kesä on lopulta helvettiä: en koskaan riisu lehmännahkaa yltäni, ja pelkään pukeutua khakishortseihin, koska minun täytyy suojella kuutamorusketustani. Kuumana, kiitos!”
Autopsy: Severed Survival (1989)
”Kappaleet, jotka kertovat mädän ihmislihan lahoamisesta helteessä, tekevät Autopsyn Severed Survivalista täydellisen kesälevyn. Mädäntyvää kuolemaa hellepäiviin!”
Kuuntele Spotifyssa->

Lue koko Artistin valinta -artikkeli Rumbasta 8/10. Lehti on myynnissä 11.6.–1.7.