Monspin kiertueblogi, osa VI: Ei mikään ihan paska kaupunni!

Monsp Tour 2010 eteni viikonloppuna Ouluun asti. Vatsatauti vaivaa ja Juno putosi matkasta, mutta se ei tahtia hidasta. Kuvassa Ruudolf riivaa norovirusta ulos elimistöstään pitämällä Nelivitosessa yhden miehen herätyskokousta. Tällä kertaa versionsa tapahtumista kertoo Pyhimys.

Teksti: Pyhimys, kuvat: Monsp

Monsp Tour 2010
12.3. Oulu, 45 Special

Oulu, Suomen pohjoisin suurkaupunki (kyllä, suurkaupunki) oli taas semmoinen elämysmatka, että tekis mieli lähteä heti takas. Tai sitten ei koskaan enää. Lähettiin ajamaan jo aamulla, vaikka siinä vaiheessa selvisi, että vatsatauti on iskenyt sekä Junoon että Ruudolfiin. Juno jäi kotiin, mutta Rudy keräsi itsensä ja vääntäytyi autoon muutaman tunnin odottelun jälkeen.

Puolessa matkassa alkoi tuntua itselläkin jotain oireita, ja aloin jo kehittelemään salaliittoteorioita siitä, kuka tästä taudista hyötyy eniten, eli turkulaisella logiikalla, kuka on syyllinen. Päädyin Heikki Kuulaan tai Joku Roti Mafiaan. Taudin poikanen saatiin kuitenkin tapettua Minttu-viinalla, joten jätin Poirot-leikit sikseen.

Perillä tilanne kävi kuitenkin huolestuttavammaksi, kun Rudy alkoi olla niin huonossa kunnossa, ettei meinannut yksinkertaisesti pystyä lavalle. Jos puolet illan artisteista olisi puuttunut, se olisi ollut käytännössä katastrofi ja tappoisku koko rundin talouspoliittiselle selkärangalle.

Yleisömäärien osalta kiertue on ollut menestys, mutta lähes jokaisessa paikassa ollaan onnistuttu tyrimään budjetti miinukselle, joko viime hetken PA-säätöjen takia, tai muuten vaan sikailemalla takahuoneessa ja hotellissa hyvät lisälaskut. Onneksi bommaaminen gynekologijatkoilla annettiin anteeksi.

Lopulta Ruudolf veti hyvän keikan, ja sai yleisön sympatiat puolelleen. Muutenkin ilta oli, kuten odotettua toistaiseksi kovin, ei vähiten loppuunmyydyn ”Nelivitosen” ansiosta. Äärettömän kovia jatkoja ei energiataso pystynyt enää tarjoamaan, mutta sen verran velvollisuudentunto painoi, että oli maineen ylläpitämiseksi roudattava kohtuullinen määrä nuoria naisia hotellille. Pakkohan sitä on fotojakin laittaa jakoon.

Keskiviikkona on vuorossa Tampere, ja luojan kiitos Teflonien lepovuoro. Pitää yrittää sujauttaa Opalle kamera, koska se jätkä ei salettiin nuku niitä jatkoja.

Minimikiintiö.
Hotellissa oli sauna, which was nice....
Voli sanelee Solosen freestylejä.
Guido vai hipsteri?