Myös Taiwanissa osataan covereiden jalo taito: onko tämä maailman hirvein Enter Sandman -cover?

Nyt hattu pois päästä. Taiwanilaisessa tv-showssa nähtiin ”häikäisevä” tulkinta yhdestä rock-historian kovimmista ja kuluneimmista riffittelybiiseistä. On tässä sitten kyseessä oikea paikallinen artisti tai harrastelija, jälki on kerrassaan huikeaa.

Kuva: Anton Corbijn

Metallican Enter Sandman on kappale, johon varmaankin suurin osa kitaransoittonsa juuri aloittaneista nuorista lupauksista tulee tarttumaan harjoittelukappaleena. Sitten kun biisistä on hallussa tuo maailman kulutetuin pääriffi, siirrytään tietenkin opettelemaan Kirk Hammettin tiluttelusooloja ja ostetaan ensimmäinen wah-pedaali.

Siinä vaiheessa, kun koko paketti on niin sanotusti kasassa ja omat sormet liikkuvat kitaran otelaudan ylänauhoilla nopeammin kuin märällä nurmella luikerteleva liukas käärme, voidaankin aloittaa seuraava vaihe: opetellaan laulamaan biisi kuin James Hetfield ja soitetaan samanaikaisesti!

Moni pitää nämä omat versiointinsa rock-klassikoista makuuhuonekitaristin synkkinä salaisuuksina, mutta muutama uskaltaa lähteä ihan estradille saakka, jopa tv-kameroiden eteen, kuten tämä taiwanilaisherra.

On epäselvää, onko kyseisen Enter Sandman -tulkinnan esittäjä oikea artisti kotimaassaan vai onko kyseessä jokin tv:n taitokilpalu. Ainakin yleisö tuntuu olevan aivan liekeissä.

Lopullisesti tulkinta lähtee lentoon siinä vaiheessa, kun tv-ruudulle ilmestyy kohdassa 1.51 teksti ”Showtime!” ja tämä Metallica-eksperttimme aloittaa raivokkaan sooloilun.

Kaunista. Koskettavaa. Tunteikasta.