Niko & Tapsa – Parhaita päiviä

Aamukahviseuraa à la suomirap

Nikon & Tapsan muutaman vuoden takainen debyytti meni minulta ohi, joten ilman ennakko-odotuksia kuultu kakkonen yllättää iloisesti. Fjuu Recordsilta vastaperustetulle Rutilukselle siirtynyt helsinkiläisduo tekee kuitenkin mitä ilmeisimmin sitä, minkä taitaa ennestäänkin.

”Laitoin aamusumpit tippumaan/ Valo sarastaa jo ikkunaan/ Oon vielä aika tokkurassa/ Käy pöytään ja ota aamiaista”, Niko & Tapsa laulavat Aamusumpit-kappaleessa. He kuulostavat sen verran mukavilta miehiltä, että kiitos mielelläni kävisinkin. Levy toimii parhaiten kiireettä kuunneltuna. Elämän pienistä iloista kertovat kappaleet ovat sopivan sinisilmäisiä, mutteivät kuitenkaan hyväuskoisia. Esimerkiksi naiivi Upee saa kyynisenkin tytön huokailemaan.

Puppa J:n vahvistama Talviunii iskee hienosti suomalaismelankolian hermoon. Suurin osa kappaleista on kuitenkin kuin tehty aurinkoiseen kesäpäivään, sillä Nikon ja DJ Mikon tuotanto soi rennosti ja lennokkaasti. Levy ei ehkä elä syksyn yli, mutta sopii ensi kesän ääniraidaksi.