Nine Inch Nails tekee paluun progelegendan kanssa, The National julkaisee uuden albumin

Pitkään velloneet huhut ja spekulaatiot Nine Inch Nailsin mahdollisesta comebackista saivat viimein vahvistuksen. Julkaisurintamalla odotetun paluun tekee sen sijaan indie-suosikki The National.

Kuva: Keith Klenowski

Trent Reznor on keskittynyt lähivuodet nykyiseen bändiinsä How To Destroy Angelsiin, joka julkaisee debyyttinsä 5. maaliskuuta (kuuntele levy täältä).

Siitä huolimatta Reznor kuitenkin vihjasi viimeksi marraskuussa, että neljä vuotta sitten ”jäähyväiskiertueensa” soittanut Nine Inch Nailskin saattaa vielä tehdä paluun.

Ja niinhän siinä todella sitten kävikin, sillä Reznor ilmoitti eilen Nine Inch Nailsin aloittavan tänä kesänä starttaavan ja ensi vuoden puolelle saakka ulottuvan mittavan kiertueen.

Erityisen mielenkiintoisen NIN-comebackista tekee yhtyeen uusi kokoonpano. Bändiin on nimittäin liittynyt King Crimsonista tunnettu kitaristisuuruus Adrian Belew. Reznorin ja Belewin lisäksi yhtyeen riveissä nähdään Jane’s Addictionin Eric Avery, Telefon Tel Aviv -bändin Josh Eustis sekä jo aiemmissa NIN-kokoonpanoissa vaikuttaneet Alessandro Cortini ja Ilan Rubin.

Mahdollisesta uudesta NIN-julkaisusta ei vielä hiiskuttu mitään, mutta Reznor ei ole ainakaan moista mahdollisuutta kieltänyt.

Ohion indie-mestari The National on sen sijaan vahvistanut, että bändin kuudes studioalbumi julkaistaan toukokuussa. Levy on seuraaja vuoden 2010 upealle High Violet -albumille.

Yhtye julkisti tiedon eilen Twitter-tilillään, muttei kuitenkaan paljastanut vielä albumin nimeä saati tarkkaa julkaisupäivää.

The National soitti joulukuussa All Tomorrow’s Parties -festarilla lukuisia uusia biisejä, jotka oletettavasti päätyvät myös tälle tulevalle albumille.

Yhtye julkisti kesäksi myös Eurooppaan saakka ulottuvan kiertuekalenterinsa, mutta Suomea tai muita Pohjoismaita ei listalla vielä näy.