Nousussa 1/2010: King Starille rock on raakaa työtä

Espoosta lähtöisin oleva King Star pyrkii Ruotsin kautta maailmalle.

Teksti: Saku Schildt

King Star on punkista ja vanhan ajan rock’n’rollista ammentava trio. Yhtye perustettiin vuonna 1998, ja viisi vuotta myöhemmin he soittivat Ääni ja vimma -kilpailun finaalissa. Bändi osoitti siis jo tuolloin potentiaalia, mutta omistautuminen lipesi hardcore-tasolle vasta kisan jälkeen.

”Muutimme koko bändi Australiaan. Otimme bassot, skebat ja virvelirummun messiin ja treenasimme siellä reilut puoli vuotta. Teimme biisejä, katselimme meininkiä ja tutustuimme hyviin bändeihin”, basisti Markus Heiskanen kertoo.

”Esimerkiksi The Living Endin jätkät tulivat hyvin tutuiksi. Justiinsa käytiin niitä moikkaamassa, kun soittivat marraskuussa Tavastialla”, solisti Bobby Nieminen jatkaa.

Australian-reissun jälkeen bändi palasi Suomeen ja jatkoi määrätietoisesti suurten kuvioiden metsästämistä. Tavallisesti yhtyeet pyrkivät tuossa vaiheessa ujuttautumaan Suomen musiikkibisneksen sisäpiireihin ja keikkailemaan intensiivisesti joka kuppilassa, mutta King Star teki toisin.

Yhtye ei ole liiemmin esiintynyt kotimaassaan pääkaupunkiseudun ulkopuolella, mutta bändi on käynyt soittamassa Intiassa asti. Yhtye ei ole tyrkyttänyt itseään musakuvioiden kabinetteihin, mutta sen rumpali Henri Suni työskentelee rocktapahtumia järjestävässä Speed Promotions -yhtiössä, jonka myötä bändin jäsenet ovat toimineet isäntinä Bon Jovin ja Snoop Doggin kaltaisille ulkomaanvieraille.

Nieminen ja Heiskanen ovat selvästi ylpeitä tuoreesta Kings & Clowns -albumista. Eikä oikeastaan ihme, onhan bändi tehnyt sen eteen lujasti töitä.

Huolellista valmistautumista kuvaa jo se, että yhtye perusti osakeyhtiön albumin rahoittamista varten. Tuotantoapuakin haettiin Ruotsista asti: albumin valmistumista avusti länsinaapurin tuottajakaksikko Ollie Olson ja Henrik Edenhed, jotka ovat aiemmin työskennelleet esimerkiksi INXSin edesmenneen laulajan Michael Hutchencen ja ruotsalaisen Sugarplum Fairyn kanssa.

”Annoimme niille viisikymmentä biisiämme, joista he valitsivat levyn sisällön ja muovasivat albumille punaisen langan. Suurimmat sovitusratkaisut teimme kuitenkin itse”, Nieminen sanoo.

Sopiva julkaisija löytyi puolestaan The Rasmuksen ex-managerin Teja Kotilaisen uudesta ruotsalaisesta MusicMall-yhtiöstä, ja muusikot kertovat, että siellä on mietitty yhtyeestä menestyjää Ruotsin-markkinoille.

”Aika isot suunnitelmat niillä on viissiin meidän varallemme. Lähdemme Ruotsiin kiertämään vielä myöhemmin keväällä”, Nieminen sanoo.

Lue koko juttu Rumbasta 1/10.

King Star keikalla:
3.2. Helsinki, Levykauppa Äx
4.2. Helsinki, On the Rocks
5.2. Jämsä, Joccari
6.2. Hollola, Kuutamo
12.2. Urjala, Rodeo Bar
19.2. Salo, Paradise Garden
5.3. Kouvola, Club Riviera
19.3. Lappeenranta, Totem
20.3. Jyväskylä, Katse
1.4. Pori, Monttu
3.4. Oulu, Teatria
17.4. Helsinki, Virgin Oil Co.
29.5. Alajärvi, Nuorisoseura