Nousussa 8/2010: Kim Curly Band soittaa perinnerockia nuorella innolla

Kim Curly Bandin laulaja ja lauluntekijä Kimmo Numminen ei ikänsä puolesta nähnyt 1970-lukua, mutta miettii silti, olisiko se ollut hänen bändilleen sopivampi aikakausi.

Teksti: Saku Schildt, kuva: Hilla Kurki

Kim Curly Bandin juju tulee tyhjentävästi ilmi bändin MySpace-sivun vaikuteluettelosta. Neil Youngin, Bruce Springsteenin ja Tom Waitsin hallitsemalla listalla ei tuoreita bändejä näy – porukan kuopus taitaa olla alt. country -tähti Ryan Adams.

Listan suomalaiset nimet, J. Karjalainen ja Edu Kettunen, eivät hekään nuorekkuudella prameile.

”Ei mahda mitään, tuolta minun levyhyllyni näyttää. Sisimmässäni olen varmaan 60-vuotias ukko, mutta minkäs teet, kun takavuosikymmeninä tehtiin niin paljon hyvää matskua”, Numminen hymähtää.

”Löydän edelleen uusia mielenkiintoisia bändejä 1960–70-luvuilta. Kaipa silloin artistien annettiin olla luovempia ja tehdä musiikkia, jolta ei edes odotettu valtavaa kaupallista potentiaalia. Toisaalta en koe, että olisimme aikuismaisesti jämähtäneet menneisyyteen. Kim Curly ei ole retrobändi. Seuraavasta levystä tuleekin varmaan rockimpi.”

”Kaupallinen potentiaali” on sanapari, joka tulee haastattelun edetessä pariinkin kertaan esille. Sitä kun ei Kim Curly Bandin kaltaiseen tunnelmointiin ole tapana yhdistää.

Numminen sai kokea tämän nahoissaan, kun mies kiersi levy-yhtiöitä demo kädessä. Moni a&r-mies piti Kim Curly Bandista niin paljon, että tapaaminen järjestyi, mutta kukaan ei uskaltanut sijoittaa yhtyeeseen rahaa.

”Kaupallisesti todella vaikeaa musiikkia, ei myyntiodotuksia” oli Nummisen mukaan vastaus kerta toisensa jälkeen.

”Se oli sikäli huvittava tilanne, että meille tarjottiin levydiiliä heti ensimmäisen keikkamme jälkeen viisi vuotta sitten. Ajattelimme tuolloin nuorina poikina, ettemme olleet valmiita levyntekoon. Olimme tietenkin oikeassa, mutta nyt kyllä kismitti ajatella asiaa, kun yhteistyökumppaneita sai hakemalla hakea”, Numminen sanoo.

Lopulta yhtye julkaisi debyyttialbuminsa yhden miehen Hilland-yhtiön suojissa.

Numminen pysyy haasteista huolimatta optimistisena.

”Kyllähän Ryan Adams ja Damien Rice pärjäävät mukavasti, joten miksei Kim Curly Bandkin voisi? Monestihan se on pienestä kiinni, mihin leffaan saa biisinsä soimaan.”

Lue koko haastattelu Rumbasta 8/10. Lehti on myynnissä 11.6.–1.7.

Perustettu:
Vantaalla 2005

Jäsenet:
• Kimmo Numminen (laulu, kitara, huuliharppu)
• Juuso Kolho (kitara)
• Viljami Viippola (koskettimet)
• Topi Karvonen (basso)
• Pyry Peltomäki (rummut)

Keikalla:
11.8. Helsinki, Belly
14.8. Hämeenlinna, Mahdollisuuksien tori

Sanottua:
”Yhtye soi ja hengittää vapautuneesti hyvien tarinoiden tukemana. Toivon, että tällaisella rehellisyydellä saisi Suomessa niin vankan jalansijan, että yhtye jaksaisi jatkaa pitkään, vaikka kaupallista menestystä ei tulisikaan.” – Juho Vehmanen, PMMP