Nyt se Led Zeppelinin uusi kohujulkaisu sitten selvisi

Legendaarisen yhtyeen lauantaina aloittama kiusoittelu sosiaalisessa mediassa sysäsi liikkeelle maailmanlaajuisen huhumyllyn. Nyt vihjailuihin on vihdoin saatu vastaus.

Kuva: Led Zeppelin / Facebook

Lauantai-iltana herahti monella musiikki-ihmisellä vesi kielelle, kun Led Zeppelin julkaisi Facebook-sivuillaan kryptisen kuvan Houses of the Holy -albumin fontilla kirjoitetusta tekstistä Five.

Kun sitä seuraavina päivinä FB-sivuille ilmestyivät järjestyksessä samalla fontilla kirjoitettuna myös Four, Three ja niin edespäin, alkoi selvitä, että kyseessä on lähtölaskenta johonkin. Kenties uutiseen uusista reunion-keikoista? Vaiko peräti uudesta albumista?

Valitettavasti kyse ei ole kummastakaan, mutta varmasti tämäkin julkistus lämmittänee monen Zeppelin-fanin mieltä.

Brittiyhtye julkaisee lokakuussa elokuvateatterilevitykseen ja marraskuussa dvd:nä taltioinnin bändin vuoden 2007 reunion-keikasta Lontoon O2-areenalla. Celebration Day -nimisellä taltioinnilla lavalla seikkailevat alkuperäisjäsenten Jimmy Pagen, Robert Plantin ja John Paul Jonesin lisäksi edesmenneen rumpali John Bonhamin poika Jason.

Varsin hienona uutisena Celebration Dayn pääsee kokemaan isolta valkokankaalta myös Suomessa, sillä bändin nettisivujen mukaan myös Finnkino on yksi kansainvälisten elokuvanäytösten järjestäjistä.

Alla ensimmäinen traileri sekä leffan biisilista:

Good Times Bad Times
Ramble On
Black Dog
In My Time Of Dying
For Your Life
Trampled Under Foot
Nobody’s Fault But Mine
No Quarter
Since I’ve Been Loving You
Dazed And Confused
Stairway To Heaven
The Song Remains The Same
Misty Mountain Hop
Kashmir
Whole Lotta Love
Rock And Roll