Outkastin André 3000 vinguttaa skittaa uuden Jimi Hendrix -leffan pääroolissa

Kitarasankarin elämästä kertova Hollywood-pläjäys kantaa nimeä All Is By My Side, ja se kuvataan Irlannissa myöhemmin tässä kuussa.

Kuva: Wikimedia Commons

Kas, se tehdään sittenkin. Muutama vuosi sitten André 3000:n tähdittämästä Hendrix-elokuvasta oli jo puhetta, mutta idea haudattiin sittemmin. Viimein sille on kuitenkin näytetty vihreätä valoa: IFTN kertoo, että Outkast-mies saa kuin saakin näytellä unelmaroolinsa.

All Is By My Side keskittyy Hendrixin läpilyöntivuosiin 1966–1967, jolloin skebamaestro työsti Are You Experienced? -klassikkoaan. Leffan ohjaa John Ridley (Kolme Kuningasta ja U-käännös helvettiin), ja tällä hetkellä se on esituotantovaiheessa.

Jimi Hendrixistä on koetettu tehdä elokuvia jo usempaan otteeseenkin, mutta kitaristin perikunta on ollut vastahakoinen Jimin musiikin käyttämisen suhteen. Nyt ote lienee hellittänyt – tai sitten Hendrixin musiikkia ei kuulla elokuvassa nuottiakaan.

André 3000, oikealta nimeltään André Benjamin, on aiemmin näytellyt muun muassa Guy Ritchien Revolverissa ja Stuart Townsendin Battle in Seattlessa.