Palaako Refused?

Ruotsalainen hardcorebändi on antanut vinkkejä mahdollisesta re-unionista.

Kuva: Burning Heart

Vuonna 1998 hajonnut uumajalainen hardcoren uudistajabändi Refused on laittanut viralliselle verkkosivulleen ison plakaatin: ”Refused – coming soon…”

NME päätteli tästä, että bändi aikoo tehdä comebackin. Todisteena he käyttivät myös Radio 1:n dj:n Zane Lowen Twitter-postausta: ”This. Is. HUGE!!!!!, Refused have reformed.”

Eilen illalla Lowe veti kuitenkin sanansa takaisin: ”’Refused Are Coming’!!!??… I’m sorry but that is playing on peoples hopes. Oh well, apologies for the false alarm.”

Asiasta spekuloidaan kuitenkin myös Punknews-sivustolla. ”Nimetön lähde” on paljastanut heille, että Refused kasaa rivinsä ja tekee ensi kesänä festarikeikkoja Euroopassa.

Vuosina 1991–1998 toiminut Refused julkaisi viisi ep:tä ja kolme albumia, joista tunnetuin on vuonna 1998 julkaistu, hardcorepunkin rajoja rohkeasti venyttävä  The Shape of Punk to Come.

Semiklassikoksi on noussut myös vuonna 2006 julkaistu, bändin lopunaikoja kuvaava dvd Refused Are Fucking Dead, joka sai nimensä laulaja Dennis Lyxzénin kirjoittamasta avoimesta kirjeestä.

Bändin jäsenten nykyisistä tekemisistä eniten mainetta on saanut Lyxzénin The (International) Noise Conspiracy.