Pete Doherty kuulusteluihin Libertines-leffan ohjaajan huumekuoleman takia

The Libertines -yhtyeestä kertovaa elokuvaa työstänyt Robyn Whitehead kuoli maanantaina 25. tammikuuta. ”Laatulehti” The Sunin mukaan Pete Dohertya epäillään nyt huumeiden luovuttamisesta Whiteheadille.

Kuva: Kevin Westerberg

Pete Dohertyn entisestä The Libertines -yhtyeestä kertovaa dokumenttielokuvaa työstänyt Robyn Whitehead löytyi kuolleena Itä-Lontoon Hackneysta 25. tammikuuta. 27-vuotias Whitehead oli menehtynyt asunnossa, jonka uskotaan kuuluvan Dohertyn ystävälle, muusikko Peter ”Wolfman” Wolfelle.

Kämpästä löytyi huumeiden käyttöön liittyvää tilpehööriä, ja nyt Dohertyn epäillään vierailleen Whiteheadin luona tämän kuolemaa edeltäneenä päivänä. Henkirikoksesta häntä ei sentään epäillä, vaan kuolemaa pidetään luonnollisena.

Viikko ei ole ollut Dohertylle muutenkaan ruusuinen, sillä keskiviikkona hän sai sakot heroiinin hallussapidosta, josta hän kärähti oikeusistunnon aikana hieman ennen joulua. Nyt annetut rapsut tulivat siitä, kun Doherty oli saapunut raastupaan selvittelemään liikennerikkomuksiaan, mutta hänen taskuistaan löytyikin sattumoisin kolmetoista nyssäkkää, joissa oli yhteensä nelisen grammaa heroiinia.

Whiteheadin työstämä The Road to Albion -niminen elokuva ehti jo jälkituotantovaiheeseen asti. Pätkiä materiaalista löytyy YouTubesta.