Peter Hookin keskisormi nousee vanhoille bänditovereilleen – herra ryhtyy seuraavaksi soittamaan läpi New Orderin levyjä

Joy Divisionin ja New Orderin alkuperäisenä basistina tunnettu ”Hooky” on esittänyt jo bändinsä The Lightin kanssa Joy Divisionin levyt, seuraavaksi sitten New Orderia. Tämä veto riemastuttanee Hookin kanssa riitaantuneet vanhat bändikaverinsa.

Kuva: Saku Schildt

Kuten Peter Hook paljasti Rumban haastattelussa jo kesäkuun numeron Kysymys & Vastaus -palstalla, aikoo basistilegenda The Light -yhtyeensä kanssa soittaa alusta loppuun keikoillaan myös New Orderin albumeja.

Hookin ja vanhojen Joy Division/New Order -bänditoveriensa Bernard Sumnerin ja Stephen Morrisin välit ovat olleet varsin jäiset sen jälkeen, kun Sumner ja Morris alkoivat viime vuonna soittamaan uudelleen New Orderin nimellä ilman Hookia basson varressa.

Hookin seuraava siirto ei varmastikaan ainakaan paranna tulehtuneita välejä.

Nyt kun Hooky on soittanut The Lightin kanssa tribuuttikiertueillaan läpi jo koko Joy Divisionin levytetyn tuotannon, seuraava looginen askel on tietenkin siirtyä New Orderiin.

Ensimmäisenä esitysvuorossa ovat albumit Movement ja Power, Corruption & Lies sekä liuta vuosien 1981-83 singlejä, jotka Hook & The Light aikovat soittaa läpi Lontoossa 17. tammikuuta ja Manchesterissa päivää myöhemmin.

Saa nähdä, miten Sumner ja Morris reagoivat tähän. Ilmeisesti Hookilla on kuitenkin ollut biisien sävellysprosessissa ja -krediiteissä niin merkittävä rooli, että hänellä on täysi lupa ryhtyä moiseen projektiin.

Erittäin absurdin tilanteesta tekee sen, että samanaikaisesti nämä kaksi muuta keski-ikäistynyttä ja kinastelevaa ukkoa soittavat edelleen sen ”oikean” New Orderin nimellä, jopa samoja biisejä.

Ottaen huomioon, että myös Joy Division -albumien ympärille rakennetut The Lightin esiintymiset starttasivat yksittäisinä keikkoina, mutta laajenivat isoiksi kiertueiksi, ei varmaan ole kovin riskaabeli veto väittää, että sama ruljanssi on edessä nytkin.

Ehkä jälleen ensi keväänä Helsingin Nosturissa, Peter Hook & The Light plays New Order?