Puppa J: Kiveliö kutsuu – Maailmankansalainen valmistautuu kaatamaan festariväkeä

”Puppa J:n laulutyyli on vahvasti maneerinen, sen tunnistaa kokoonpanosta riippumatta. Liian suurina annoksina se saattaa ylittää ärsytyskynnyksen”; kirjoittaa Feniks Willamo arviossaan.

Telsti: Feniks Willamo, kuva: Pekka Lintusaari

Puppa J: Kiveliö kutsuu
Suomen Musiikki

Reggae-miehen elämää.

Puppa J:n uusi sooloalbumi jatkaa tutuissa tunnelmissa. Letkeää reggaeta ja räppiä yhdistelevällä Kiveliö kutsuu -levyllä ei kuulla juurikaan uusia temppuja, mutta tasavahvaa työstöä silti.

Kauniit sävelmät ja verkkainen poljento toimivat erityisesti Sänky jossa nukun -kappaleessa. Myös ykkössingle Maailmankansalainen potkii mukavasti ja kaataa varmasti kansaa ensi kesän festivaaleilla.

Mielenkiintoisin rykäisy on kuitenkin country-vivahteinen Alituisen murheen mies, joka kuulostaa suurin piirtein siltä kuin Jaakko & Jayn solistiksi olisi astunut J. Karjalaisen alter ego Lännen Jukka.

Puppa J:n laulutyyli on vahvasti maneerinen, sen tunnistaa kokoonpanosta riippumatta. Liian suurina annoksina se saattaa ylittää ärsytyskynnyksen, mutta kerran tai pari pyöritettynä Kiveliö kutsuu saa aikaan kesäisen ja rennon fiiliksen itsemurhiin ajavan loskan keskellä. Rentoilun lisäksi lyriikoissa on myös aatetta mukana, mitä on pakko arvostaa.

Arvioon julkaistu Rumbassa 3/12. Kuuntele levy Spotifyssa.