Pussy Riot linnaan kahdeksi vuodeksi – julkaisivat uuden biisin

Feministipunkkarit tuomittiin pitkiin vankeusrangaistuksiin, mutta musiikkia ei voi panna kahleisiin.

Kuva: Igor Muhin

Kuten tunnettua, kolme venäläisen punk-kollektiivi Pussy Riotin jäsentä tuomittiin tuntuviin rangaistuksiin kärkevästä esiintymisestään Kristus Vapahtajan tuomiokirkossa Moskovassa. Yleisradion uutisen mukaan Nadezhda Tolokonnikova, Maria Aljohina ja Jekaterina Samutshevitsh saivat kaksi vuotta kakkua ”uskonrauhaa ja yleistä järjestystä” rikkoneesta tempauksestaan.

Luonnollisestikaan oikeudenkäynti ei vaienna Vladimir Putinin autoritääriseen hallintoon kohdistuvaa arvostelua. Ja aivan varmasti se ei tuki muusikoiden suita. Pussy Riot ei ole vain kolme nuorta perheenäitiä kaltereiden takana, vaan bändi, joka tekee musiikkia.

Guardian bongasi ensimmäisten joukossa bändin tuoreimman biisin, joka pantiin maailmalle vain pari tuntia tuomion julistamisen jälkeen. Biisissä Путин зажигает костры – ”Putin sytyttää tulet” – tervehditään ilolla tulevaa enemmän tai vähemmän feminististä vallankumousta ja passitetaan Putinin hallinto romukoppaan. Ohimennen lähetetään terkkuja myös Valko-Venäjän diktaattori Lukašenkolle.

Siis, kansalainen, kun nyt tänä elokuisena yönä palaat pettyneenä kotiin baarista tai valvot kaikenlaisten kuvitteellisten murheiden raskauttamana, kuuntele Pussy Riotin tiukka kannanotto. Se antaa vähän perspektiiviä erilaisten kenialais-Mannerheimien ja muiden käsittämättömän turhien huolenaiheiden kanssa painivalle kansakunnallemme.

Kuuntele. Suutu.