Rock-klubi Bar Loose aikaistaa keikkojen alkamista ja pidentää biletysaikaa

Tässäpä iloisia uutisia niille, jotka tuskailevat myöhään yöhön asti seisottavien keikkojen ja seuraavan aamun työpäivän kanssa.

Kuva: Bar Loose

Odotat keikan alkamista ja tiirailet kelloasi. Kello huitelee lähellä keskiyötä eikä bändiä näy vieläkään lavalla. Seuraavana aamuna pitää tietenkin olla skarppina ja suotuisassa kunnossa töissä klo 8.00, ellei jopa aiemmin. Tämä lienee liiankin tuttu tunne monelle, mutta onneksi keikkapaikat ovat alkaneet myös vastaamaan tähän haasteeseen.

Rock-pyhättö Tavastia aikaisti keikkojensa alkamista jo muutama vuosi sitten, ja nyt kutsuun vastaa myös toinen suosittu helsinkiläinen rock-klubi Bar Loose.

Syyskuun alusta kaikki kahden bändin keikat alkavat klubilla kello 21.00. Pääesiintyjän soittoaika tulee olemaan poikkeuksetta kello 22.00, vaikka illan ohjelmassa olisikin vain yksi esiintyjä. Kello 23.00 mennessä bändit poistuvat lavalta ja ohjelma muuttuu dj-painotteiseksi.

Klubin tiedotteessa Bar Loosen ohjelmapäällikkö Juha Perälä taustoittaa toiveen soitto-aikojen aikaistamisesta tulleen nimenomaan asiakkailta: ”Asiakaskuntamme on huomauttanut etenkin viikkokeikkojen myöhäistä alkamisaikaa, joten vastaamme huutoon muutoksella. Uskon myös, että uusi järjestely otetaan ilolla vastaan artistien joukossa, sillä uusi aikataulu mahdollistaa päivätyöläisten aikaisemman kotiinpääsyn ja toisaalta myös sen, että muusikot pääsevät tarvittaessa juhlimaan hieman aikaisemmin”.

Kantakaupungin ulkopuolella asustelevat pääsevät siis iisisti viimeiseen metroon ja artisteille (sekä tietenkin yleisölle) jää enemmän aikaa kännäämiseen. Win-win -tilanne?