Rumba tarjoaa ilmaisia ja intiimejä keikkoja – tänään Bar Loosessa Puppa J

Helsingin Bar Loosessa käynnistyy Rumban kesäklubi, joka tarjoaa kodikkaita olohuonekeikkoja Anssi Kelan akustisesta heavyshow’sta Mariskan asenneiskelmään.

Kuva: Lassi Kaaria

Rumban perinteinen kesäklubi tuo taas Bar Loosen yläkerran olohuonetunnelmiin artisteja eturivistä ja takavasemmalta.

Keikat kesäklubeilla alkavat jo kello 20. Levymusiikista vastaavat alkuillasta puoleenyöhön asti Rumban ja Bar Loosen dj:t.

• 23.6. Puppa J
Monessa mukana ollut Puppa J valittiin Rumbassa taannoin Vuoden Duracell-pupuksi. Soolotouhujensa lisäksi hän on musisoinut muun muassa Jätkäjätkien, Tasottavat-kokoonpanon ja Suhinatorsin riveissä. Reggaeta folkiin, räppiin ja iskelmään sekoittava citypelimanni vihjaa, että Loosessa hän saattaa säestäjineen soittaa ihan mitä tahansa, Vilho Vartiais -covereista lähtien.

• 7.7. Anssi Kela plays heavy classics
Kun uutinen Ronnie James Dion poismenosta pysäytti heavymaailman, Anssi Kela kunnioitti hänen muistoaan tulkitsemalla Tavastialla akustisesti Dion Holy Diver -klassikon. YouTube-hitiksi noussut livetaltiointi herkästä hetkestä sulatti paatuneidenkin metallidiggarien sydämet ympäri maailmaa Blabbermouth-sivustoa myöten. Rumba päätti pyytää Anssin kasaamaan kokonaisen setin akustisia heavytulkintoja, ja mies mustissa otti haasteen vastaan. ”Varoitus: tulen esittämään Stonehengen”, hän kommentoi.

• 14.7. Joose Keskitalo
Näillä liksoilla ei googlata, mutta Wikipedia määrittelee Joose Keskitalon ”tyypilliset piirteet” näin: ”omintakeinen lavakarisma, rujot, jopa inhorealistiset sanoitukset, rämisevä kitara, jota tukee huuliharppu”. Sama verkkosanakirja kertoo, että Keskitalon laulujen aiheita ovat ”maailmanloppu, kuolema, vapaus, (lähimmäisen-)rakkaus, pontikka ja riivaajat”. Rumba valitsi viime joulukuussa Joose Keskitalon Vuoden trubaduuriksi. Hän on kiistämättä uuden laulaja-lauluntekijäsukupolven persoonallisimpia ja lahjakkaimpia edustajia. Ainakin Jean Ramsayn mielestä.

• 4.8. Iiris (EST)
Keväällä Rumba järjesti Tallinn Music Week -festivaalin kunniaksi biisiäänestyksen, jonka Iiris voitti. Nuori laulaja-lauluntekijä jätti Astronaut-kappaleella taakseen jopa J.M.K.E.:n Tere perestroika -klassikon. Samalla biisillä hän pääsi myös Viron Euroviisu-finaaliin (katso video tästä). Kate Bushiin ja Regina Spektoriin verrattu karismaattinen keijukainen esiintyy Loosessa duona Ago Teppandin kanssa. Kansainväliset kykyjenetsijät ovat jo kiinnittäneet Iirikseen huomionsa, ja syksyllä hän esiintyy Berliinin Popkomm-tapahtumassa. Katso alta Iiriksen spontaani ystävänpäivävideo, niin saat esimakua siitä, mitä Loosessa saattaa olla luvassa.

• 25.8. Mariska & Pahat Sudet
Mariska nousi julkisuuteen räppärinä. Sitä ennen hän oli laulanut punkbändi Oheisvasarassa. Keväällä hän julkaisi levyllisen ”asenneiskelmää”. Äskettäin hän voitti Tangomarkkinoiden järjestämän sävellys- ja sanoituskilpailun. Mutta mitä on luvassa, kun Mariska valtaa Pahat Sudet -orkesterinsa kanssa Loosen yläkerran akustisella setillä? Kenties asenneiskelmää ”toisessa kädessä Martini-lasi ja toisessa keskisormi pystyssä”, kuten Mariska itse tyylinsä määrittelee.

Rumban kesäklubit Bar Loosessa (Annankatu 21, Helsinki). Ilmainen sisäänpääsy, ikäraja 22 vuotta.