Sara ja Susirajan laulaja Sara Vilanderin merkittävimmät naisartistit

Sara ja Susirajan laulaja Sara Vilander nimesi naisartistit, joiden levyt ovat eniten vaikuttaneet hänen musiikintekoon.Kuva: Lassi Kaaria

 • Janis Joplin: Pearl (1971)
  ”Taisi olla yksi ensimmäisistä levyistäni. Janiksen voimakas ja monipuolinen äänenkäyttö on varmasti muokannut omaa käsitystäni laulamisesta. Pearlilla ei ole yhtään huonoa kappaletta.”
  Kuuntele Spotifyssa >
 • Björk: Homogenic (1997)
  ”Hieno levy. Synnyttää ajatuksia ja voimakkaita luontoon liittyviä mielikuvia. Olen aina rakastanut musiikkia, jossa on ilmava, leijuva tunnelma. Erityisesti albumin jousisovitukset salpaavat hengitykseni ajoittain. Björkin laulutapa on persoonallinen ja kaunistelematon.”
  Kuuntele Spotifyssa >
 • Tori Amos: Scarlet’s Walk (2002)
  ”Tätä albumia kuunnellessani on pääni pullistellut useampaankin otteeseen ideoiden tulvasta. Laulumelodioissa on mielenkiintoisia rytmityksiä ja koukkuja. Amoksen musiikki on voimakkaiden tunteiden kyllästämää.”
  Kuuntele Spotifyssa >
 • Edith Piaf: Love and Passion -boksi (2002)
  ”Musiikkia, jota kuuntelen ennen kuin ryhdyn kirjoittamaan tietynlaisia lyriikoita. Eri taiteenalojen edustajien Pariisin vuodet ovat aina kiehtoneet minua. Edith Piafin laulun mukana tulvahtaa tupaan hetkessä Pariisin katujen tunnelma ja tuoksut.”
 • Elysian Fields: Dreams that Breath Your Name (2003)
  ”Levy, jota on ollut helppo käyttää esimerkkinä minimalistisemmasta ilmaisutavasta sävellystilanteissa. Elysian Fieldsin Jennifer Charlesin voimakkaasti vuotava äänenkäyttötapa on jännä. Käytän itse samaa tehokeinoa.”

Julkaistu Rumbassa 02/10