Scarlett Johansson ja Lulu Gainsbourg ovat uusi Bonnie & Clyde

Viihdemusiikin klassikko sai uuden asun säveltäjäneron pojan viimevuotisella tribuuttialbumilla. Nyt levyltä on julkaistu uusi single.

Kuva: Universal

Maanantait ovat aina niin raskaita. Etenkin näin kesäisin, kun lomat ovat loppuneet ja työt alkaneet – niillä joilla töitä vielä on. Eihän se ole aina edes duunista kiinni. Jopa Karvinen vihaa maanantaita eikä se tee muuta kuin lihoo kotiruokinnassa. Ymmärrätte? Maanantait ovat viikonpäivistä viheliäisimpiä.

No, aina voisi olla vieläkin vaikeampaa. Voisi olla vaikkapa Ranskan kuuluisimman kevyen musiikin säveltäjän lapsi. Okei, rahasta ei kenties tekisi niin tiukkaa – Serge Gainsbourg ei tiettävästi ehtinyt ryypätä kaikkia rojaltejaan – mutta toisaalta olisi pakko ennemmin tai myöhemmin muodostaa jonkinlainen suhde isänperintöön.

Se jos mikä on raskasta. Tavallisten kuolevaisten tapauksessa jokainen saa itse päättää, pitääkö vanhempiaan sankareina vai idiootteina, kansallisesti kanonisoidun musiikkijumalan omaisella tätä vapautta ei ole.

Joka tapauksessa jotain on tehtävä, muuten joutuu lopun ikäänsä vastailemaan asiasta toimittajille isänmurhastaan. Vaikka kyse on useimmiten ventovieraasta, johon ainoa suhde on ehkä vain 23 isyystestattua kromosomia.

Yksinkertaisinta on ottaa faijan sävellykset kainaloon, marssia studioon, lurauttaa biisit mitenkuten levylle ja elellä seuraavat kymmenen vuotta vakiovieraana naistenlehtien palstoilla ja pöhöttyä elämäkertadokumenteissa höpsimässä latteuksia.

Aivan näin Lucien ”Lulu” Gainsbourg ei ole tehnyt. Vähältä piti, mutta onneksi frendit tulivat hätiin. Männätalvena julkaistu From Gainsbourg to Lulu -albumi koostettiin muutamaa pykälää kunnianhimoisemmin muun muassa Marianne Faithfullin, Rufus Wainwrightin, Vanessa Paradis’n, Johnny Deppin ja Iggy Popin – sekä Scarlett Johanssonin avustuksella.

Isän varjo voi olla pitkä, mutta pojalla on takuulla enemmän kavereita.

Nyt Pitchfork ystävällisesti noteerasi pikkuseikan, että tribuuttilevyltä on äskettäin, kuun vaihtuessa, julkaistu uusi single, jolla viimeksi mainittu Johansson duetoi yhdessä Gainsbourgin kanssa. Kappaleesta on sitten viime syyskuun tihkunut kaikenlaisia katkelmia nettiin, mutta nyt se on niin sanoaksemme virallisesti ulkona.

Loppukesäinen maanantai pimenee ja kaikilla on vähän paha olla. Hiljentykäämme kuuntelemaan, miten nämä kaksi tulkitsevat isäpappa-Gainsbougin ja Brigitte Bardot’n balladiklassikkoa Bonnie and Clyde.