Scorpionsin pitkät jäähyväiset

Viimeisen levynsä tehneen Scorpionsin kitaristi Matthias Jabs tahtoo kysyä Kissiltä vinkkejä kolmivuotiselle jäähyväiskiertueelle.

Teksti: Jaakko Kilpeläinen, kuva: Sony

Matthias Jabs vaikuttaa varmalta asiasta, vaikka päätös on tehty vasta muutama viikko sitten. Scorpionsin uusi albumi Sting in the Tail jää yhtyeen viimeiseksi, ja jäähyväiskiertueen jälkeen bändiä ei nähdä.

”Emme halua olla niin kuin Kiss, että ensin tehdään viimeinen rundi ja sitten taas comeback. Kierrämme maailmaa seuraavat kaksi ja puoli tai kolme vuotta, ja sitten se on ohi. Meillä ei ole kokemusta jäähyväiskiertueesta, joten pitää vielä selvittää, miten sellainen toimii. Ehkä kysymme Kissiltä, joka on tehnyt sen muutamankin kerran.”

Lopetuspäätöstä perustellaan sillä, että Scorpions on yhä kovassa vedossa.

”Emme halua mennä lavalle pyörätuoleilla, vaan että meidät muistetaan hienona bändinä. Olemme vielä kovassa kunnossa, näytämme ikäistämme nuoremmilta ja meillä on vahva uusi albumi.”

Kitaristi on niin tyytyväinen uuteen levyyn, että pitää sitä kaikkien aikojen toiseksi parhaana Scorpions-albumina.

”Minulta kysytään usein, mikä on suosikkialbumini Scorpionsilta, ja vastaan aina samoin. Se on Love at First Sting vuodelta 1984. Minulle Sting in the Tail on kuitenkin se levy, joka pääsee kaikista lähimmäksi Love at First Stingiä. Uusi albumi tavoittaa komeasti sen soundin, jonka loimme varhain 1980-luvulla.”

”Albumilla on 12 biisiä, joista kahdeksan on suoria rocklauluja, kaksi keskitempoisia balladintapaisia ja kaksi kunnon balladeja. Siinä on koko osaamisemme kirjo.”

Kysyttäessä Jabs täsmentää, että tällä kertaa vihellysintroja ei kuulla: ”Ei. Luojan kiitos, ei.”

Lue koko haastattelu Rumbasta 4/10.