Scott Sorry: ”Rakastan Sinatrasia aivan liikaa, jotta antaisin sen olla vain sivuprojekti”

The Wildhearts jäi tauolle, kun bändin johtohahmo Ginger lähti Michael Monroen matkaan. Yhtyeen basisti Scott Sorry päätti käyttää sauman hyväkseen ja lähtee nyt kiertueelle toisen bändinsä Sorry and the Sinatrasin kanssa. Huhtikuun puolivälissä hän tuo kokoonpanonsa keikoille myös Suomeen.

Teksti: Auroora Vihervalli, kuva: Backstage Alliance

Englantilais-yhdysvaltalaisen Sorry and the Sinatrasin jäsenten bändihistorian kartoittaminen vie oman aikansa.

Philadelphiasta kotoisin oleva keulahahmo Scott Sorry on soittanut Amen-yhtyeessä ja Brides of Destructionissa. Vuodesta 2006 hän on soittanut bassoa myös brittiläisessä The Wildheartsissa.

Niin ikään philadelphialaiset Lenny Thomas ja Roger Segal ovat molemmat vaikuttaneet trashpunk-poppoo Trashlight Visionissa.

Bändin eurooppalaisvahvistus, kitaristi Dave Kerr, on soittanut glasgowlaisessa The Cherrykicks -punkbändissä.

Sinatrojen riviin on vastikään liittynyt uusi jäsen, kitaristi Rich Jones. Hänen bändilistaansa mahtuvat The Loyalties, Amen, The Yo-Yo’s ja The Black Halos.

Sorry and the Sinatrasin toinen nimikkomies Danny Sinatra on joutunut jättämään Sorryn ja kumppanit perhesyistä.

Huonomuistisempaa listaus alkaa jo huimata.

Scott Sorry uskoo kuitenkin siihen, että useamman bändin pyörittäminen yhtä aikaa ei ole mahdotonta.

”Se vaatii vain vähän enemmän töitä”, Sorry sanoo. ”Minä rakastan Sorry and the Sinatrasia aivan liikaa, jotta ikinä antaisin sen olla vain sivuprojekti.”

Nyt Sorry keskittyy kokonaan Sinatroihinsa ja antaa Wildheartsin olla taka-alalla.

”En halua huolehtia tällä hetkellä mistään muusta.”

Wildhearts on talvitelakalla, muttei Sorryn poissaolon takia. Laulaja-kitaristi Ginger panostaa Michael Monroen nimikkobändiin, jossa hän soittaa kitaraa. Ginger on osallistunut myös Monroen tulevan albumin biisien tekemiseen.

Huhtikuussa Sorry and the Sinatras aloittaa parinkymmenen keikan kiertueen Isossa-Britanniassa. Sorry on innoissaan.

”Meillä kaikilla on muutaman viime vuoden aikana ollut meneillään omia juttujamme, joten tuntuu hyvältä saada pojat takaisin yhteen. Meillä on uusi kitaristi ja minä siirryn takaisin bassoon, joten kokoonpano tuntuu tuoreelta.”

Rupeaman loppupuolella bändillä on kaksi keikkaa Suomessa.

”Backstage Alliance -levy-yhtiö julkaisi Sinatrojen levyn Suomessa. Koska me asumme eri puolilla maailmaa, on kallista saada kaikki samaan paikkaan. Nyt kun olemme yhdessä Isossa-Britanniassa, on paljon halvempaa tulla samalla Suomeen.”

Suunnitelmissa on palata kiertueen jälkeen studioon ja äänittää lisää uutta materiaalia. Sorry and the Sinatrasin debyyttialbumi Highball Roller julkaistiin Suomessa viime vuoden toukokuussa.

”Kesällä luvassa on festivaaleja ja muita keikkoja”, Sorry lupailee ja tiivistää: ”Kiirettä, kiirettä, kiirettä.”

Sorry and the Sinatras esiintyy Helsingin Virgin Oilissa 16.4. ja Kouvolan April Fest II:ssa 17.4.