Sonic Youth- ja Wilco-miehet Burt Bacharachin kimpussa – kuuntele hämmentävä lainakappale

Mitä tapahtuu, kun kitarahälyn mestarit versioivat kaikkien lounge-liskojen isää? Eipä juuri mitään.

Kuva: Geffen

Burt Bacharach on easy-listeningin kiistaton kuningas. Siitähän lähdetään. Väite ei kaipaa diskografiaa kummempia perusteluja.

Oasiksen esikoisalbumin Definitely Mayben kannessa Bacharachin kuva lojuu sohvaa vasten. Noel Gallagher on myöntänyt lainanneensa lounge-liskon This Guy’s in Love with You -klassikosta aineksia Half the World Away -biisiinsä.

Jos plagiointi on kunnioituksen jaloin muoto, toiseksi jaloin on tribuuttilevyn tekeminen.

Yllättäen easy-listening-kuninkaalle halusi nostaa hattua ei-niin-helppoihin ratkaisuihin tuotantotöissään tyytynyt Jim O’Rourke.

Tokiossa nykyisin asusteleva O’Rourke haali mukaansa tribuuttihommiin muun muassa Sonic Youthin Thurston Mooren sekä Wilcon rumpalina tunnetun Glenn Kotchen.

All Kinds of People – Love Burt Bacharach on TwentyFourBitin mukaan julkaistu vain Japanissa. Verkosta löytyy laillisin konstein yksi albumin kappaleista, (There’s) Always Something There to Remind Me.

Sandie Shaw’n lisäksi kappaletta ovat esittäneet vaihtelevalla menestyksellä muun muassa José Feliciano, Dionne Warwick, Naked Eyes, The Troggs ja Housemartins.

Hämmentävintä avantgarde-artisteina tunnettujen O’Rourken, Mooren ja Kotchen versiossa on, että se kuulostaa – ihan tavalliselta. Kappaleen voi kuunnella TwentyFourBitin sivulla tai YouTubessa.

Wilco Helsingin Kulttuuritalolla 20.5. ja Tampereen Pakkahuoneella 21.5.