Steen1 julkaisi rahapulassa ep:n: ”Ulosottomies haluaa mut mieluiten kuolleena”

Itähelsinkiläinen räppäri kertoo rehellisesti, mikä innoitti kotikutoisesti kyhätyn omakustanteen julkaisuun: ”Tietenkin vuokrat pydessä.”

Kuva: Marko Saarelainen

Paskasheriffin paluu jatkaa Steen1- ja Liekehtivä Sikiö -nimillä tunnetun Seppo Lampelan hätäapulevyjen linjaa. Aiemmin hän on julkaissut samassa hengessä kaksi omakustannetta: Nottinghamin paskasheriffin (2006) ja Valkoisen jäniksen (2007).

Basson foorumilla itähelsinkiläinen räppäri kertoo, että tälläkin kertaa köyhyys oli paras muusa: ”Näin on käynyt. Rahat on ihan vitun loppu ja ulosottomies haluaa mut mieluiten kuolleena. Tietenkin vuokrat pydessä.”

Aikaa ei ole ollut ”treenata mitään tahtilajipaskaa”, vaan viiden biisin ep on täynnä sitä suoraviivaista itseään.

Lampela selvittää foorumilla myös lausuntojaan, joita on tulkittu niin, että hän olisi sanonut lopettavansa räppäämisen.

”Mä varmaan räppään lopun ikääni, mä olen yrittänyt tehdä pesäeroa hiphoppiin. Mun mielestä on tärkeää kertoa potentiaaliselle asiakkaalle, et se sen ostama levy ei välttämättä ole just sitä räppibiittiä ja 4/4-flow’ta, mitä useimmat tekee. Ei oo siisti fiilis, kun ’Kontrollihuoneen’ ostanut kaveri kertoo, että mä olen kusettanut sitä. Mä vain yritän laajentaa musiikillista aluetta, en sulkea mitään pois.”