Tässä on porilainen haastaja kilpaan vuoden huonoimmasta levynkannesta – katso kuva!

Rätön ja Lehtisalon tulevan UU mama -albumin kansitaide jatkaa parjatun tekstiminimalismin perinteitä.

Kuva: Kalevi Rainio

Pari kuukautta sitten Rumbablogissa uutisoimme The Black Keysin tulevan Brothers-levyn pelkkään tekstiin pohjaavasta kansitaiteesta, jota voi pitää potentiaalisena voittajana vuoden huonoin levynkansi -äänestyksissä. Moinen veikkaus oli helppo esittää, kun Hard-Fin vuoden 2007 Once Upon Time in the West -levy sai runsaasti vastaavaa huomiota kannestaan, jossa luki bändin ja levyn nimen lisäksi ytimekäs ”NO COVER ART”.

Mutta osataan Suomessakin. Porilaisen krautdiskosuuruuden Rättö & Lehtisalon tulevan UU mama -albumin kansi luottaa vastaavaan minimalismiin.

Jättimäisellä fontilla kirjoitettu UU mama, levyn kokonaiskesto, viivakoodi ja biisilista mahtuvat levyn kanteen, jossa ei ole yhtään mitään ylimääräistä saati koristeellista.

Kantensa lisäksi myös levyn sisältö lienee kyseenalaista – ainakin jos käy luottaminen Ektro Recordsin nettisivuilla olevaan minitiedotteeseen. Sen mukaan ”Rättö ja Lehtisalo taikovat hatustaan hieman vaisun levyn. Levy vaikuttaa välityöltä, jonka tasapaksun keskitempoisissa kappaleissa hittipotentiaali loistaa poissaolollaan. Naiivisti nimetyt kappaleet kertovat etäännyttävästä ironiasta ja lopputulos vaikuttaa postmodernilta sekoilulta.”

Toisaalta sopii kysyä, onko mainospuhe ihailtavaa rehellisyyttä vai kaunistavaa vaatimattomuutta. Albumin sisällöstä – oli se sitten hyvää tai kehnoa –  saat esimakua niin ikään Ektron sivulta löytyvistä näytteistä.

Rätön ja Lehtisalon neljäs albumi UU Mama julkaistaan 12.5.