Taxi Taxi!: Mikä ihmeen Mew?

Ruotsalainen Taxi Taxi! lämmittelee helmikuussa Mewiä Helsingin Kulttuuritalolla ja Tampereen Pakkahuoneella. Miten käy, kun herkkä ja hauras kaksosduo kohtaa mahtipontiset areenapaisuttelijat?

Teksti: Janne Flinkkilä

Koska kuulitte lämmittelykeikoista ja mikä oli ensireaktionne?
Miriam Eriksson Bernan: ”Managerimme Rasmus lähetti meille sähköpostia ja kysyi, haluammeko tehdä lämmittelykeikat. Vastasimme varovaisesti ’ehkä’, koska emme tiedä mitään Mewin yleisöstä, tai että sovimmeko niiden lämppäreiksi. Mutta sen jälkeen vähän juttelimme asiasta ja päätimme tehdä keikat. On tosi hauskaa päästä erilaisen yleisön eteen ja palata Suomeen.”

Miten hyvin tunnette Mewin musiikin? Omistatteko heidän levyjään, oletteko nähneet bändiä livenä tai jopa tavanneet heitä?
Miriam: ”En tunne Mewiä yhtään. Ne eivät taida olla yhtä isoja Ruotsissa kuin muualla Pohjoismaissa. Olen kyllä kuullut, että se on tosi arvostettu ja hieno bändi!”

Mitä odotat lämmittelykeikoilta?
Miriam: ”Kovaa työtä, hauskanpitoa, mahtavaa soundia, uusia kasvoja, hienoja keikkapaikkoja, suloisia ihmisiä, Mewiä.”

Musiikkinne on aika intiimiä ja hiljaista. Miten uskot, että se täyttää isommat areenat?
Miriam: ”En tunne näitä keikkapaikkoja, mutta suurella lavalla ison yleisön edessä laulamisesta tulee usein uskomaton fiilis. Tunnelma on intiimi, mutta super-iso. Se on hienoimpia juttuja, joita tiedän.”

Kun viime marraskuussa esiinnyitte Helsingissä, teitä säesti joissakin biiseissä rumpali. Onko hän yhä mukana?
Miriam: ”Hän ei pääse Mew-keikoille kiireidensä takia, mutta tulee mukaan loppukiertueelle. Hänen nimensä on Dante, ja hän on huippukiva.”

Jännitätkö paljon ennen keikkoja?
Miriam: ”Vaihtelee. Mutta sitä ei ikinä pitäisi pelätä. Jännittäminen on hyvä asia, ja keikan jälkeen tulee todella onnellinen olo. Minusta laulan paremmin, kun minua jännittää. Eli jos minua jännittää, yritän säilyttää sen jännityksen.”

Mitä suunnitelmia teillä on loppuvuodelle?
Miriam: ”Me lähdetään maaliskuussa taas kiertueelle, se on kivaa! On hyvä idea lähteä pois Tukholmasta maaliskuussa. Silloin täällä on niin harmaata ja kuraista.”

Haluatko lähettää terveisiä Suomeen?
Miriam: ”Joo – meillä oli marraskuussa Suomessa todella hauskaa. Me tavattiin paljon ihania ihmisiä. Kiiti jängi!

Taxi Taxi! ja Mew Helsingin Kulttuuritalolla 16.2. ja Tampereen Pakkahuoneella 17.2.